82 000 euron ”sovinto”

Tapahtumajohtaja Jaana Vasankari sopii yksityisyrittäjäksi.

Kaupunginhallitus irtisanoi tapahtumajohtaja Jaana Vasankarin toista vuotta sitten. Riita potkuista venyi näihin päiviin asti. Nyt tapahtumajohtaja ja kaupunki sopivat kiistansa. Sopupelissä Vasankarille maksettiin 81 745 euroa. Kaupunki ei halunnut ottaa riskiä. Jos virkasuhteessa ollut Vasankari olisi voittanut oikeustaistelun, hän olisi palannut kaupungin palkkalistoille.

TYÖNANTAJALLA on kovin vähän valtaa niskoittelevaan työntekijään, jos Vasankarin kaltainen älykäs työntekijä alkaa manipuloida koneistoa. Ennen sopuratkaisua Vasankari sai useamman varoituksen.
Vasankaria eivät saaneet aisoihin hänen entiset esimiehensäkään vallankin, jos he yrittivät herrasmiesmäisesti ohjata uppiniskaista alaistaan. Pärjätäkseen henkien taistelussa esimiehen olisi pitänyt olla vastaavanlainen katujyrä kuin oli Vasankarikin.

KUN lakimiehet eivät keksineet muuta, Vasankari organisoitiin toimialajohtajan tehtävistä tapahtumajohtajaksi, jolla ei ollut lainkaan henkilökuntaa. Näin loppuivat henkilöstöhuolet, mutta ongelmat jatkuivat ilman alaisiakin.

VASANKARI on entinen hiihtäjä ja yksilöurheilijan tapoja hän noudatti myös työelämässä. Palloilija tietää, milloin pitää hyökätä ja milloin vetäytyä suosiolla. Hiihtäjällä on vain yksi taktiikka; painaa ohi kaikkien vastustajien. Kun kaikkia eri mieltä olevia alkaa vastustaa, vastarinta kasvaa ja lopulta henkilö ajautuu nurkkapuolustukseen.

HYVIÄ ja pahoja asioita puoleensa vetävät ihmiset noudattavat eräänlaista vetovoiman lakia. Ihminen vetää puoleensa ikävyyksiä, jos hän keskittyy vastarintaan, sen sijaan että toimisi hyvin asioiden puolesta. Maailmassa ei ole niin paljon salaliittoja ja ajojahteja kuin Vasankari ja muut umpikujaan joutuneet usein kuvittelevat. Joskus kannattaa nöyrtyä, oppia vanhoista kokemuksista ja haudata sotakirves.

KUN ihmisessä vahvistuu myönteisyys, esimerkiksi luottamuksen ja kiitollisuuden tunteet, viriää mieli tulevaisuutta muuttaviksi korkeimmiksi taajuuksiksi ja huonona onnena pitämät tapaukset loppuvat.
Suosittelen Vasankarille asenneremonttia tai yrittäjän uraa. Tunnen hänet lahjakkaana ja ahkerana johtajana. Demokratiassa on vain muistettava, ettei kukaan johtajakaan tee yksin päätöksiä.