Äänestäjän salarakas

Nostavatko huonot uutiset perussuomalaiset jopa pääministeripuolueeksi?

Persupuheenjohtaja Jussi Halla-aho on mystinen hahmo. Olen sanonut tahallani tutuille, että Halla-aho selvisi hyvin viimeviikkoisessa Ylen vaalitentissä. Koukkuuni vastataan alkukommentilla: ”En ole koskaan äänestänyt perussuomalaisia.” Tässä maassa sivistyneenä itseään pitävä pelkää saavansa tyhmän leiman, jos sanoo dosentti Halla-ahosta mitään hyvää.
Ei siis mitään analysointia, pelkkää halveksuntaa ja demonisointia populistipuolueeksi. Ilmeisesti lähes viidennes suomalaisista on moukkia ja natseja, kun gallupeissa perussuomalaiset ovat jo pronssilla. Kuka heitä sitten äänestää, kun kaikki tuntuvat kieltävän Halla-ahon kuin Juudas Jeesuksen? Puolue saa kannatusta, koska se pelottelee uhkakuvilla. Näinkö se menee?

Siinä tapauksessa esimerkiksi viimeisen viikon ajan Hesari ja Ylekin ovat pelotelleet ihmisiä uhkakuvilla raportoidessaan suomalaisista Isis-vaimoista ja pimeästä rahasta, joka virtaa suomalaisyrityksistä terroristeille tai siitä, miten Saudi-Arabiassa nuori pari murhattiin, koska suku ei hyväksynyt heidän seurusteluaan. Tai miten Saudeissa naisilla ei ole matkustusoikeutta ja miten aviorikoksesta rangaistaan kuolemalla.

Hesarin etnisten ravintoloiden ihmiskaupasta kertovassa jutussa (30.3.) todetaan, että useat kokkeina toimivat maahanmuuttajat lohduttavat itseään tällaisilla tulevaisuuden suunnitelmilla: ”Kun koko perhe on saatu Suomeen, raskaan kokin työn voi lopettaa ja elää suomalaisella sosiaaliturvalla”. Vankilanjohtaja kertoi Ylen uutisissa (1.4.), että puolet vangeista alkaa olla ulkomaalaisia. Näillä uutisilla Yle ja Hesari tukevat persujen kampanjaa. Pitäisikö muiden puolueiden huolestua?

Suvaitsevaisuutta myyvät vihervasurit vaikenevat vieraiden kulttuurien naisten kohtelusta, mutta pitävät meteliä tasa-arvon marginaalikysymyksistä. Halla-ahon jengi tuo jännitystä hallitusneuvotteluihin ja ärsyttää muistuttamalla, ettei ilmastomuutosta ratkaista kiristelemällä hampaita Suomessa.

Perussuomalaiset menestyvät niin kauan, kunnes tässä maassa opitaan puhumaan maahanmuuton epäkohtien torjunnasta, sotkematta sitä joidenkin persujen ylilyönteihin. Perussuomalaiset muuttavat muita puolueita, samoin kuin vihreät ovat tehneet kilpailijoistakin vihreitä. Ai niin, en minäkään ole koskaan äänestänyt perussuomalaisia.