Äiti Amma: Myötätunto parantaa pahuuden

Äiti Amma halasi Suomen-vierailullaan tuhansia ihmisiä. Amma opetti myös meditointia ja vastalääkkeen aggressiolle. Yleisöllä ei ollut lupaa ottaa tilaisuudessa valokuvia, vaan tämänkin sivun kuvat on toimittanut Amma-keskus.

Noin 8000 ihmistä ja kymmeniä kuopiolaisiakin kävi halaamassa Äiti Ammaa hänen Suomen-vierailullaan. Paikalla oli myös Kaupunkilehti.

Viikko sitten Helsingin Myllypuroon tuli halattavaksi tuhansia ihmisiä ympäri Suomea. Intialaisen gurun, äiti Amman halaukseen on vuosien saatossa käpertynyt jo noin 37 miljoonaa ihmistä.
Myllypurossa vaelteli lökäpöksyisiä länsijoogeja, julkisuuden henkilöitä ja jopa liperikauluksesta tunnistettavia pappeja. Myös Kuopiosta oli saapunut kymmeniä ihmisiä Amman syleilyyn. Yksi noin 8 000 kävijästä oli kuopiolainen sairaanhoitaja Annika Kyllönen.

KYLLÖSEEN tarttui Amma-kipinä, kun hän luki Amman seuraajan, tangokuningatar Kirsi Rannon kirjan. Kyllönen sanoo vaikuttuneensa syvästi Amman vierailusta. Hän toivoo pääsevänsä joskus Intiaan.
– Kun luin Rannon kirjan Ammasta, päätin lähteä Amman tapahtumaan heti, kun hän tulee Suomeen. Matkustin Helsinkiin kuopiolaisen Amma-ryhmän kanssa. Porukkamme osallistui järjestelytalkoihin. Itse möin vieraille kasvisruokaa tapahtumaravintolassa, kertoo Kyllönen.

AMMA otti Suomen-vierailullaan halauksia vastaan aamusta yömyöhään tauoitta ja jatkoi halimista heti seuraavana aamuna. Yleisö ihmetteli, milloin Amma käy vessassa, syö tai nukkuu.
Jokaisen halattavan Amma koppaa syliinsä, rutistaa rintaansa vasten ja supattaa korvaan mantroja. Pariskunnat Amma kauhoo molemmilla käsillä syleilyynsä. Pieniä lapsia hän pusuttelee.
– Kaikki ihmiset ovat yhteydessä tosiinsa kuin kalaverkko. Kun sinä muutut meditoinnin avulla, muuttuu koko maailma ympärilläsi. Kun egosi kuolee, onnellisuutesi kasvaa ja alat elää muita varten, opettaa Amma.

AMMA-LIIKE on Suomessakin kasvanut valtavaksi. Liikkeen lahjoitusten pyytäminen on saanut myös epäilyjä. Helsinginkin tilaisuudessa penkeille jaettiin lahjoituslomakkeita. Amma-organisaatiosta kerrotaan, että Amma-liike on rakentanut 47 000 taloa kodittomille 75 eri kohteeseen. Maailman katastrofiapuun Amman säätiö on lahjoittanut 75 miljoonaa euroa. Köyhien lapsien stipendeihin on jaettu 50 miljoonaa euroa. Säätiö jakaa muun muassa miljoonille köyhille eläkkeitä, orpokodeille varoja ja köyhille naisille yritystukea.

MAAILMANLAAJUISIIN uhkiin, sotiin ja suurvaltojen ja ihmisten itsekkyyteen tehoaa Amman mukaan parhaiten myötätunto.
– Maailma kaipaa juuri nyt rakkautta. Kielteisten tunteiden, terrorismin ja aggression vastalääke on myötätunto. Joka ilta TV-uutiset todistavat, miten huonosti maailma voi. Emme ota huomioon toistemme ongelmia ja siksi kärsimme, Amma kertoi iltapuheessaan.

AMMA totesi puheessaan, että maapallo lämpenee, mutta vielä tuhoisampaa se, että ihmisten sisäinen lämpötila kuumenee. Gurun mukaan kiitollinen asenne tekee elämästä onnellisen ja vähentää myös stressioireita.
– Ihminen aiheuttaa surua itselleen ja muille, jos hän ei hallitse mieltään. Kiitollinen mieli tuo onnea. Esimerkiksi sairauden tai jonkun menetyksen voi kokea joko myönteisesti opetuksena tai suruna. Äly erottelee, rakkaus yhdistää. Kaikki haluavat voittaa, jolloin lähimmäisistä tulee kilpailijoita ja vihollisia.

AMMAN mukaan hukkaamme aina nykyhetken, kun alamme murehtia. Kostamalla ja muita ihmisiä vahingoittamalla vahingoitamme vain itseämme.
– Jos teemme muille pahaa, se on melkein sama kuin joisimme tahallaan myrkkyä. Vihaiset ja aggressiiviset ihmiset kärsivät ja pelkäävät eniten. Myös aggressiivisiin henkilöihin pitää suhtautua myötätunnolla ja kärsiväisyydellä.

Savolaiset Minna Kemppainen, Susanna Järvinen, Annika Kyllönen, Seppo Laukkanen, Annakaisa Kolehmainen ja Helmiina Kolehmainen kävivät halaamassa Ammaa. Paikalla oli myös lukuisia monia muita kuopiolaisia.