Allu Koskinen: ”Olin lapsena kova puhumaan ja höyryämään”

Allu sanoo, että on jo lapsesta saakka halunnut olla monessa mukana. Kuva: Koskisen albumi

Minä lapsena: Allu Koskinen, 32, yrittäjä, tapahtumanjärjestäjä

”Asuin lapsuuteni Mölymäellä eli Haapaniemellä 12-vuotiaaksi asti ja sen jälkeen muutimme Särkiniemeen. Keskuskenttä urheilumahdollisuuksineen, Väinölänniemen uimaranta kesäisin sekä Tasavallan Esso olivat mieluisia ajanviettopaikkoja lapsuudessa ja nuoruudessa.
Minulla on kaksi isosiskoa. Olen siis kasvanut naisten ympäröimänä.
Olin lapsena vilkas. Olin kova puhumaan sekä höyryämään. Aikuisena olen hiukan rauhoittunut sekä oppinut kanavoimaan innostumisen ”oikeisiin” asioihin. Vilkkauteni näkyi lapsena niin, että touhusin paljon kaikkea ja halusin olla monessa mukana. Keskittyminen meinasi välillä herpaantua.
Lapsena harrastin karatea, sählyä ja partiota. Suosikkipelini oli ”kymmentä tikkua laudalla”. 12-vuotiaana aloin tekemään töitä lehdenjakajana ja kesällä toimin mansikanpoimijana sekä kerhojen ohjaajana.
Ala-asteen kävin Haapaniemen ala-asteella. Lempiaineeni koulussa olivat maantieto, liikunta ja musiikki. Olen aina tykännyt joukkuepeleistä. Discoihin oli tapana, että pääsi kolme ensimmäistä ilmaiseksi. Joskus jonotettiin pakkasessa jo useaa tuntia aikaisemmin discoon, että säästi pääsymaksun verran, eli 5 markkaa.
Ylä-asteen kävin Minna Canthin koulussa. Koulussa hienoja muistoja jäi oppilaskunnan toiminasta sekä kansainvälisestä yhteistyöstä. Teimme yhdessä paljon erilaisia tempauksia. Sieltä asti kumpuaakin mottoni: ”Yhdessähän näitä tehdään!”

• Sarjassa tutut savolaiset muistelevat lapsuuttaan.

Kuva: Ilmari Heinäjärvi