Disa Kortelainen: ”11-vuotiaana löysin rakkaan kilpatanssin”

Disa Kortelainen on aina pitänyt liikunnasta, ja kilpatanssi vei tytön mennessään 11-vuotiaana. Kuva: Kortelaisen albumi

Minä lapsena: Disa Kortelainen, parturi-kampaaja Studio Bettina, kilpatanssin ammattilainen ja -opettaja

”Vietin lapsuuteni vanhempieni rakentamassa omakotitalossa Neulamäessä. Asuin siellä 7. luokkaan saakka.

Kotona minulla oli oma huone, missä leikimme isosiskoni Nitan kanssa paljon Barbeilla. Olimme myös paljon ulkona kavereiden kanssa ja leikimme vaikka minkälaisia pelejä; twistiä, kymmenen tikkua laudalta, hyppynarulla, tuikkusta ja paljon muuta.

Lemmikiksemme ostimme Nitan kanssa salaa ilman vanhempien lupaa angorakanin. Lopulta se sai jäädä meille.

Olin lapsena hyvin liikunnallinen ja erittäin halukas esiintymään kouluni erilaisissa tilaisuuksissa. Juonsinkin esimerkiksi kouluni kevät- ja joulujuhlia ala-asteikäisenä.

Lapsena harrastin hiihtoa, maastojuoksua ja telinevoimistelua. Mutta 11-vuotiaana löysin rakkaan kilpatanssin, ja se vei sen jälkeen kaiken vapaa-aikani, eikä sen jälkeen löytynyt aikaa enää muihin harrastuksiin.

Ala-asteen kävin Pihkapolun koulussa ja 7. luokan olin Neulamäen koulussa. Sen jälkeen muutimme pois Neulamäestä Itkonniemelle, ja siirryin kaupungin Yhteiskouluun. Pidin Yhteiskoulusta todella paljon. Lempiaineeni oli tietysti liikunta.

Lapsuuteni oli erittäin ihana. Sain matkustella paljon äitini, isäni ja siskoni kanssa moottoripyörillä kesäisin ympäri Eurooppaa. Lapsuudesta minulla onkin paljon upeita muistoja juuri erilaisista ulkomaanmatkoista yhdessä.
Seuraavaksi tanssi vei, ja se veikin meidät jälleen kilpailemaan ja valmentautumaan ympäri maailmaa rakkaan tanssiparini, nykyisin myös avomieheni Markku Hyvärisen kanssa.”

• Minä lapsena -sarjassa tutut savolaiset muistelevat lapsuuttaan.

Kuva: Marc Sabat