Ex-futari kostaa pääministerille

Atik Ismail irtisanoutui työstään pääministerin yritystukien vuoksi.

Ideologiseksi työttömäksi itseään tituleerannut Ossi Nyman kohautti valtakuntaa. Nyman laiskottelee työkkärin tuilla eikä aio liata jatkossakaan työllä käsiään. Runoilija ja jalkapallomies Atik Ismail toimii samoin. Futislegenda julistaa Ilta-Sanomissa (5.12.), että hän on irtisanoutunut lähihoitajan työstä poliittisista syistä: ”Olin lukenut jostain, että Sipilän yritykset olivat saaneet 30 miljoonaa yritystukia. Saatana! Päätin, että pitäkää tunkkinne! Minä en tee enää päivääkään töitä”.
Ismail kostaa Sipilälle. Ottakaa legendasta mallia. Pistäkää porvarihallitus kyykkyyn. Ismail näyttää, mitä tarkoittaa nykyaikana vasurihitti: ”Työn orjat sorron yöstä nouskaa”.

Vanhoille urheilutähdille Ismail vaatii eläkkeitä, koska ennen urheilijoille maksettiin rahat pimeästi. Ismailin mukaan HJK poltti todisteet veneen alla, kun seuraan kohdistui verotarkastus. Rehellisesti Ismail tilittää saaneensa palkkansa ruskeissa kirjekuorissa ja kuoren sisältö tuli ryypättyä. Raitistuneella Ismaililla (60) on eläkekertymää vain 800 euroa kuukaudessa. Tämä on väärin. Kerta pääministerin firmat ovat saaneet yritystukia, mikä futislegenda on tekemään lähihoitajan työtä: ”Kituutan mieluummin 2 vuotta 9 kuukautta eläkkeen maksuun asti”.

Muistan Ismailin jo ajalta, kun pelasimme KuPSin D-junioreissa HJK:ta vastaan. Atik on tykännyt aina esiintyä ja kohauttaa tempuillaan. Hänessä on myös vetäytyvä ja passiivinen puolensa. Valtuustossa vasemmistolainen palloilumies ei ole koskaan sanonut mitään. Ismail tekee kaiken suurellisesti. Ideologiseksi työttömäksi hän julistautuu valtakunnallisessa mediassa, vaikka politiikassa istuu mykkänä. Runoilija saa paljon paremmat otsikot, kun haistattaa paskat hoitajan työlle ja vierittää syyn pääministerille.

Taiteilija Ismailia pidetään julkisuudessa kantaa ottavana, herkkänä ja humaanina pohdiskelijana. Arjessa hän kuitenkin tuskin tervehtii vastaan kävellessään tai ainakaan meitä tavallisia tallaajia. Jokainen saa tietenkin valita tyylinsä. Sitä vastoin tunnetun ihmisen julkisesti esitetty uutinen työn lopettamisesta on vaarallinen signaali maassa, jossa töitä tehdään paljon vähemmän kuin Aasiassa, Afrikassa ja Pohjois-Amerikassa.

Mitä sanovat KuPSin kasvatit Ilja Venäläinen ja Pietari Holopainen? He hankkivat liigaurallaan maisteritutkinnot ja alkoivat heti kartuttaa verokertymää uran jälkeen.

Lähetä palautetta: kuopio.mielipide@media.fi