Hanna Nevala: ”Uskoin vakaasti siihen, että voin oppia lentämään”

Hanna Nevala on ollut lapsuudesta saakka sinnikäs luonne. Kuva: Nevalan albumi

Minä lapsena: Hanna Nevala, 28, suunnittelija, Kuopion kaupunginvaltuutettu

”Olen syntynyt Järvenpäässä, josta ollessani noin 3-vuotias muutimme Varsinais-Suomeen Raisoon. Siellä asuin lapsuuden ja nuoruuden, josta sitten muutin naapurikaupunkiin Turkuun urheilulukioon. Lukion jälkeen tie vei fysioterapiaopintojen perässä Rovaniemelle, josta sitten muutaman mutkan jälkeen Kuopioon.
Lapsuuteni oli onnellinen ja täynnä toimintaa. Perheenseen kuului äiti, isosisko ja pieni Chihuahua-rotuinen koira. Isosisko katsoi aina perääni niin lapsena kuin teini-iässäkin ja usein otti minua myös mukaan leikkeihin omien kavereidensa kanssa. Raisiossa naapuruston lasten kanssa leikittin mm. kirkonrottaa, joka on muuten paras pihapeli ikinä. Äidin makaronilaatikko taas oli tunnetusti naapuruston lastenkin keskuudessa maailman parasta. Ja on edelleenkin.
Olin lapsena tunnollinen ja kiltti, mutta vanhetessa myös levoton ja melkoisen äänekäs, josta sainkin palautetta oppitunneilla. Olin myös sinnikäs, ja kun jotain sain päähäni, en mielellään luopunut ajatuksesta. Uskoin lapsena vakaasti esimerkiksi siihen, että voin oppia lentämään, kunhan vain tarpeeksi harjoittelen. Sama usko auttaa edelleen vaikkapa matematiikan ja tilastotieteen opinnoissa yliopistolla.
Parhaat lapsuudenmuistot on isovanhempien kesämökiltä, jossa vaadin aina päästä vaarin mukaan kalaan ja muihin askareisiin. Ala- ja yläkouluissa parhaita muistoja on jäänyt lentopallosta ja joukkueen kanssa vietin aikaa niin koulussa kuin vapaa-ajallakin. Viikonlopuissa parasta oli pelireissut pikkubussilla, joita varten piti aina olla eri ajan parhaita ”hittejä” sisältävä cd-levy, jonka biisejä hoilattiin porukassa. Osa levyistä on edelleenkin autossa tallessa.
Lentiksen lisäksi olin kiinnostunut musiikista ja yläkoulussa soitin kavereiden kanssa peustamassani bändissä kitaraa. Bändimme ”manageri” piti tärkeänä sivistää meitä soittajia 60–80-luvun rock-musiikista, joten bänditreeneihin kuului myös pistokokeita aiheesta.”

• Sarjassa tutut savolaiset muistelevat lapsuuttaan.