Hannakaisan julkisuustemppu

Kepun varapuheenjohtaja, edustaja Hannakaisa Heikkinen polkaisi vaalikampanjansa käyntiin etupainotteisesti kyseenalaisella julkisuustempulla. Hän ”osoitti kunnioitustaan presidenttiparia kohtaan” kieltäytymällä linnan itsenäisyyspäiväjuhlista. Lypsykarjakko Heikkinen oli pillastunut presidentin puolison, ohjelmajohtaja Jenni Haukion puheista tuotantoeläinten elinolojen parantamisen puolesta (HS 5.12). Poliitikon viekkaudella hän ymmärsi tahallaan väärin Haukion kannanoton. Heikkinen liittyi Teuvo Hakkaraisen (ps), Pentti Oinosen (ps) ja Li Andersonin (vas) kunniattomaan sakkiin. Hekin olivat aiemmin boikotoineet linnan kekkereitä, eri syistä (SS 5.12.)

Boikotillaan, ”hienovaraisella eleellään”, Heikkinen väitti haluavansa rauhanomaisesti kiinnittää huomiota maanviljelijöiden työn merkitykseen Suomen huoltovarmuuden kannalta ja viljelijöiden ahdinkoon. Tätä huomion kiinnittämistä hän voisi tosin tehdä jatkuvasti eduskunnassa ja eri medioissa. Sosiaalisessa mediassa Heikkisen käytöstä pidettiin lähinnä moukkamaisena.

Heikkinen on ennenkin päässyt näyttävästi esille valtakunnan medioihin. Lähinnä provokaatioillaan ja räyhäämisellään. Toimiessaan edellisellä hallituskaudella sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtajana joukko kansanedustajia syytti häntä epäasiallisesta käytöksestä ja työpaikkakiusaamisesta (IL 29.4.2018). Hän oli protestoinut törkeästi opposition kansanedustajien ja vieraaksi kutsuttujen asiantuntijoiden puheenvuoroja tekemällä sormillaan ja suullaan alentavia blaa blaa blaa -eleitä, rötkötellyt teatraalisen kyllästyneen näköisenä valiokunnan pöydän päällä, ilveillyt ja rouskutellut äänekkäästi kaalia. ”Kuin turhautunut pikkulapsi päiväkodissa”. Heikkinen on tietysti itse kiistänyt väitteet.

Vuonna 2007 Tehyn työtaistelun aikana Heikkisen kuppi meni nurin hänen mylviessään eduskuntatalon portailla. Eduskuntatalolle marssineet tehyläiset mielenosoittajat toivottivat sairaanhoitajataustaisen ja tehyläisen Heikkisen alimpaan helvettiin hänen asetettuaan puolueensa edun tehyläisten edun edelle.

Heikkinen toivoo saavansa edelleen arvokkaana pitämäänsä juhlaan kutsun ensi vuonna, ja noudattavansa ehdottomasti kutsua (SS 5.12.). Heikkinen voi olla levollisella mielellä. Hän pääsee taas nousuvuonna entiseen tapaan sovittamaan juhlakolttuaan mediassa. Kostoa ei ole luvassa. Epäasiallisestikin käyttäytyvät kansanedustajat kutsutaan automaattisesti.

Kirjoittaja on päivystävä dosentti.