Harri Auvinen osaa pitää myös hauskaa

Missä synnyit?
Kuopiossa

Ikä?
44 vuotta

Koulutustaustasi?
Filosofian maisteri 2000 (Sovellettu matematiikka, tietojenkäsittelytiede ja fysiikka), Tekniikan tohtori 2009

Ammattisi siviilissä?
Tutkimuspäällikkö, Savonia-amk, Bio- ja kiertotalouden painoala

Millainen perhe sinulla on / keitä perheeseesi kuuluu?
Avopuoliso ja kaksi yhteistä kouluikäistä lasta sekä pörhäkkä kissa.

Missä ja miten asut? Ja miksi asut juuri siellä?
Hiltulanlahdessa, jossa metsä- ja järviluonto sekä kaupunki ovat lähellä.

Miten vietät vapaa-aikaasi (harrastukset)?
Harrastan lenkkeilyä, sählyä ja uintia. Lihaskunnosta pidän huolta vapailla painoilla, joita liikuttelen lähes päivittäin, jotta hartiat kestävät päätetyöskentelyn, eivätkä jumiudu.

Mitä TV-ohjelmia seuraat?
Lapset seuraavat Selviytyjät Suomi -sarjaa ja tuleehan sitä samalla itsekin katsottua.

Millaista musiikkia kuuntelet?
Laajasti rock- ja popmusiikkia. Kotimaista ja ulkomaista.

Minkä biisin vetäisisit karaokessa? Miksi?
On parempi, että en laula, mutta haluaisin osata laulaa Muse:n Uprising.

Mitä lukemaasi kirjaa suosittelisit muille ja miksi?
Stephen Hawkinginsin Ajan lyhyt historia -kirjaa, koska siinä selitetään monimutkaiset asiat todella selkeästi ja kansantajuisesti. Viimeistään parilla lukukerralla jokainen voi oppia siitä paljon.

Missä näet itsesi 10 vuoden kuluttua?
Kansanedustajana vihreiden eduskuntaryhmässä panostamassa koulutukseen ja ilmastonmuutoksen torjuntaan, jotta tulevilla sukupolvilla olisi täällä mielekästä työtä ja tulevaisuuden toivoa!

Millainen ruoanlaittaja olet?
Pidän wokkaamisesta ulkona grillissä.

Milloin itkit viimeksi? Miksi?
Noin vuosi sitten onnesta. Tulin huonon työpäivän päätteeksi myöhään kotiin ja pöydällä odotti paperi, joka kertoi pojan päässeen hakemaansa painotettuun yläkouluun.

Onko sinulla lemmikkejä? Jos on, mitä?
Mustavalkea tyttökissa Niisku, jonka geeniperimä on sekoistus norjalaista metsäkissaa ja suomalaista maatiaiskissaa.

Minne teit viimeisimmän lomamatkasi? Miksi matkustit juuri sinne?
Madeiralle, koska siellä luonto on todella ainutlaatuinen Euroopan mittakaavassa.

KuPS vai KalPa? Miksi?
Kannatan näitä molempien lisäksi Savo Volleytä. Vaakakuppi kääntyy KuPSin ja KalPan välillä hienoisesti KalPan puolelle, ehkä sen vuoksi, että jääkiekkoa on parempi seurata Kuopiossa paikan päältä.

Paras paikka Kuopiossa? Miksi?
Kesäisin Väinölänniemi ja Hietosalo. Talvisin metsäiset hiihtoladut.

Yllättävin puolesi? / Tätä et tiennyt minusta?
Osaan pitää töiden ja luottamustehtävien lomassa myös hauskaa.

Kuka

• Harri Auvinen
  • Ikä: 44
  • Puolue: Vihreät