Homouden ylistys

Kakkosotsikko on Mikko Silvennoisen puhuttelu, jonka hän juonsi viikko sitten Saaran Aallon UMK18-euroviisukonsertissa. Euroviisushow oli näyttävä homokampanja, homouden ylistys. Hyvät naiset, herrat ja muut sukupuoliset, taas Suomen tasa-arvo nousi rytinällä eteenpäin.

Ohjelman edistyksellisyys oli kuin vastaisku presidentti Sauli Niinistön uudenvuoden puheelle, jossa hän loukkasi ateistien tunteita toivottomalla kansalle Jumalan siunausta. Suomen kansa on kuullut tämän taantumuksellinen toivotuksen edellisen kerran, kun presidentti Martti Ahtisaari sortui samaan syntiin.

Vuoden homoksi kruunatun Aallon kolmesta laulusta valittiin Suomen euroviisulauluksi ”Monster”. Suomi voitti kerran aiemminkin hirviöteemalla. Mitä tämä maa haluaa kertoa eurooppalaisille Suomesta? Lauantain UMK-ohjelmassa opetettiin, että emme ole naisia emmekä miehiä. Meidän pitää rakastaa toisiamme estottomasti ja rajoituksitta. Ohjelman kommentaattorit kikattelivat ihanasti ja kuvasivat vallatonta spektaakkelia: ”Tää show on niin siistii ja superii. Mitä välii sillä on, onko nainen vai mies!” Eurooppa-lähettiläs Aalto sanoi meininkiä rakkaudelliseksi ja paremmaksi maailmaksi.

Suomi kansainvälistyy, maahanmuutto kiihtyy. Miten islamilainen kulttuuri sulattaa sukupuolettomuuden? Satavuotiaassa Suomessa on koskematon uskonvapaus. Emme arvostele, jos shengen-alueen ulkopuolelta tulleet vähät välittävät tasa-arvoihanteistamme. Suomessa ei puhjennut suurempaa metakkaa, vaikka linnanjuhlissa Iranin suurlähettiläs kieltäytyi kättelemästä Jenni Haukiota. Jenni on suurlähettilään mielestä alempaa naisrotua.

Saara valistaa esimerkillään kansaa, mutta tuskin hänkään muistuttaisi julkisesti, että arabimaiden johtajat antavat homojen elää pelossa ja hengenvaarassa. Homoseksuaalisuus on laissa kielletty monissa arabimaissa.
Esimerkiksi Sudanissa ja Jemenissä homoja uhataan kuolemanrangaistuksella. Taputtivatkohan Suomen imaamitkaan Aallon euroviisutempaukselle?

Ettehän kirjoita somessa, että olisin joku homofoobikko. Nykysuomalaisista homous on söpömpää ja tredikkäämpää kuin lattea heteromeininki. Siksihän TV-sarjoja myydään kiintiöhomoilla ja teema korostuu esimerkiksi Salkkareissa.

 

Kirjoittaja on vapaa toimittaja. 

Twitter: @IsmoVornanen1