Ihannehallitus ei politikoi

Oppositio on yhtä epärehellinen kuin hallituskin.

Suomen ihannehallituksen pitäisi unohtaa kahdeksi vaalikaudeksi vallantavoittelu. Ihannehallitus rakentaisi hallitusohjelman tiedon ja tarpeiden pohjalta. Tökerössä sote-näytelmässä hallitus pimitti asiantuntijoiden tarjoilemaa tietoa. Oppositio oli yhtä epärehellinen. Se kalasteli ääniä lupaamalla etuja, joita ei voi toteuttaa ja ruokkimalla puuteajattelua maassa, jossa elintaso-ongelmat ovat suurempi riesa kuin köyhyys.

Ihannehallituksen jäsenet eivät samaistu puolueisiin tai eturyhmiin. Ihannehallitus lopettaa maaseudun ja kaupunkien, maahanmuuttajien ja kantasuomalaisten, oikeiston ja vasemmiston, liike-elämän ja julkisen sektorin, työantajaleirin ja työntekijöiden välisen kilpailun. Ihannehallitus samaistuu kansan etuun ja hiljentää opposition ottamalla sen mukaan valmisteluun.

Yhteistä etua on vaikea määritellä, mutta se olkoon ihannehallituksen tavoite. Lobbarit, ay-liike, MTK, EK ja painostus- ja vaalirahoitusryhmät eivät saa ohjata ihannehallitusta. Eturyhmien pitää luopua eduistaan, jos päätös edistää yhteiskunnan tai maapallon etua, kuten ilmastomuutoksessa.
Poliitikot ovat niin egoistisia, että he aluekiistojen takia tapattavat omia kansalaisiaan ja tuhlaavat valtion varat joukkotuhoaseisiin. Poliitikkojen narsismi uhkaa ihmiskuntaa ja luontoa.

Kuntatasollakin poliitikot puolustavat ammattikuntaansa, vaikka päätös polkisi enemmistön oikeuksia. Kuopion ja Siilinjärven välinen jännite on hyvä esimerkki siitä, miten päättäjät tärvelevät seudun yhteistä etua laskelmoidessaan, miltä asia näyttää omalla kotinurkalla.
Tulevaisuuden fiksut kansalaiset nauravat valtaan takertuville poliitikoille. Ihmiskunta tuhoaa itsensä, jos maailmaan ei saada YK:ta kehittyneempää ihannemaailmanhallitusta. Tulee aika, jolloin itsekkäät kansallisvaltiot kuihtuvat ja maiden rajat sulavat. Ihmiskunta on yksi, minkä astronautit näkevät avaruussukkuloiden ikkunoista.

Kehittyneemmällä aikakaudella johtajat eivät ripustaudu yhteen identiteettiin, luokkasota on lakannut ja vihreä tuotanto kukoistaa.
Jopa uskonsodat loppuvat, kun ihmiskunta oivaltaa, että riidat Jumalasta eivät liity Jumalaan vaan mielikuviin Jumalasta.