Ihmissuhteen kuusi aluetta

Mies syö liikaa juustoa. Vaimo harrastaa kallista golffausta. Ystävä vaivaantuu halaamisesta. Sisko hurahti hindulaisuuteen. Äiti ei hyväksy somettamistani. Työkaverin liian kova nauru ärsyttää. Puoliso käyttää paljon sokeria. Isä haaveillee erätöllistä Pohjois-Norjassa. Puoliso puristelee rintojani liian lujaa. En tajua tuttavani huumoria. Mieheni unelmoi suurperheestä. Ihmissuhteemme ovat soppa satoja ainesosia. Kaikki ei maistu hyvälle mitenkään. Mistä syntyy makukokemus, miten syntyy sopan tasapainoinen herkullisuus?

Pohdin kuuden eri tekijän kautta millaisia mätsejä olemme toisillemme ihmissuhteen temppeleissämme. Mikä temppeli? Yhden temppelin muodostaa kaksi ihmistä. Se on uniikki, vain näiden kahden ihmisen välinen tila erilaisine ilmiöineen. Millaista synkroniaa eri alueilla tarvitaan, että temppelistä syntyy ”terveellinen ja herkullinen ihmissuhdesoppa”?

Nämä kuusi tekijää tarkastelukohteina:
1. Elintavat, elämän rytmit, unelmat ja luominen (ravinto, työt, harrastukset, elämänkatsomus). Miten arkirytmimme kohtaavat? Onko toinen ateisti ja toinen käy joka sunnuntai kirkossa?
2. Fyysinen yhteys ja synkronia (keho, kosketus, liike). Onko koskettaminen luontevaa?
3. Ilmaisullinen kommunikaatio (ilmaisun sujuvuus ja ymmärtäminen, huumori). Ymmärränkö mitä sanot?
4. Seksuaalinen vuorovaikutus (vetovoima, seksi, viehättyminen, kiihottuminen, seksuaalinen synkronia ja ymmärtäminen/hyväksyminen).
Samaa sukupuolta olevien heteroiden välillä tätä voidaan tarkastella näin: olisinko kiinnostunut, jos hän olisi vastakkaista sukupuolta?
5. Energeettinen yhteys (sielujen kommunikaatio, telepatia, aiempien elämien yhteydet). Millaisia syviä tuntemuksia, mielikuvia tai unia minulla herää ollessani toisen kanssa?
6. Henkinen ikäero (henkisen kasvun vaihe, henkinen ja psyykkinen kyvykkyys, kyky käsitellä ja kohdata omia sisäisiä prosesseja).

Terveessä suhteessa molempien yksilöiden kuusi aluetta voidaan tunnistaa ja tunnustaa, tietoisesti tai tiedostamatta. Yksilö itse kunnioittaa omia alueitaan ja kehittää niitä omasta olemuksestaan käsin ilman ulkopuolista haitallista painetta muuttaa tai muuttua näillä alueilla. Terveessä vuorovaikutuksessa tämä sisäsyntyinen positiivinen muuntautuminen voi päästä tapahtumaan ajan kuluessa temppelin ollessa aktiivinen. Tavoiteltava tila on tietoisuus temppelissä ilmenevistä ilmiöistä ja niiden vaikutuksesta omaan olemukseen ja elämään. Samanlaisuus ei ole tässä tavoiteltava tila tai päämäärä eikä se takaa herkullista soppaa.

Kirjoittaja on bloggaaja ja hyvinvointialan yrittäjä.