”Ikä ei ole rasite, vaan viisaus”

Anne Ryhänen lopulta työllisti itse itsensä lähtemällä taksinkuljettajakurssille. Hän on kiitollinen opettajalleen Juha Laaksoselle, jonka yrityksessä Anne suorittaa parhaillaan työharjoittelua. Kuva: Inka Matilainen

Kuopiolainen Anne Ryhänen (53) on ollut työtön 6 vuotta. Haastatteluissa hän on usein jäänyt kakkossijalle ja uskoo, että syy on iässä.

”Vaikka mulla on ikää, se ei ole rasite vaan viisaus”, kommentoi kuopiolainen Anne Ryhänen (53) huhtikuussa esitetyssä Elinvoimaiset-sarjan jaksossa. Sarjassa seurataan, kuinka energinen ja räväkkä Anne haluaa ponnistaa takaisin työelämään ja pohtii, onko ainaiselle kakkossijalle jäämisen syy iässä. Samalla seurataan Annen nuorimman lapsen Janitan kouluttautumista uuteen ammattiin parin vuoden työttömyyden jälkeen.

Niille, joille ohjelma ei ole tuttu, hieman taustatietoa: Anne jäi vuonna 2012 pois järjestötoiminnasta, jossa hän oli tehnyt pitkän uran muun muassa useissa eri johtotehtävissä.
– Annoin työlle kaikkeni ja väsyin. Näin myös, ettei minulla ollut enää mahdollisuuksia sillä saralla.
Järjestötyön jälkeen Anne laittoi pystyyn kotipalveluyrityksen, mutta aikaisemmin loukkaantunut olkapää alkoi oireilla nopeasti uudessa työnkuvassa.
– Lekuri sanoi, että se on joko puukko tai kevyempi työ. Yritys oli niin alussa, että päätin lopettaa sen, eikä ole kaduttanut, sillä ei ole tarvinnut myöskään puukon alle mennä.

Meni monta vuotta, ettei työvoimatoimistosta otettu Anneen juuri yhteyttä, ennen kuin Anne itse antoi siitä palautetta. Palvelua oli haastava saada.
– Ihan rauhassa sain kotona olla. Ei hätyytelty mihinkään. Hyvä kun sai palvelua edes silloin, kun tarvitsi. Nyt viimeiset pari vuotta minuun on oltu aktiivisemmin yhteydessä.

Anne meni Välineitä työnhakuun -kurssille viime syksynä, jotta aktiivimallin vaatimus täyttyisi. Paikalle tuli Tuomas Moilanen, joka oli tekemässä Elinvoimaise-televisiosarjaa ja etsi sarjaan työtöntä työnhakijaa.
– Hän kertoi, että juuri työttömyydelle on ollut hankala löytää kasvoja. Minä sitten tuumasin, että voisin olla se viimeinen oljenkorsi. Tuomas innostui tarinastani ja vielä lisää kun kuuli, että tyttärenikin on vaihtamassa alaa. Niin me sitten molemmat päädyimme sarjaan.

Jaksossa nähdään, kuinka Anne pääsee Topi-Hankkeen kautta Leena Ståhlbergille ammatti- ja uravalmennukseen. Anne ja Leena katsoivat yhdessä Annen osaamisen ajan tasalle työhakemukseen ja CV:hen.
– Katsoimme minun henkilökohtaisia asioita ja mitä voisin vielä vahvistaa. Kyllä Leenakin ihmetteli, miten kaltaiseni pätevä ihminen voi olla työtön.

Viimeiset pari vuotta hänellä on ollut uudenlainen draivi työnhaussa. Hän on päässyt useisiin haastatteluihin. Joka kerta käteen on kuitenkin jäänyt kakkossija. Se on saanut epäilemään ”ikärasismia” entisestään.
– Olen pistänyt merkille, että kaikki tehtäviin valitut ovat olleet samoilla taustoilla kuin minä, mutta nuorempia. En ymmärrä, miksi ikä pelottaa. Minulla on kokemusta ja lapsetkin aikuisia. Paljon olisi ollut annettavaa, jos joku olisi antanut mahdollisuuden.

Jakso päättyy Annen pohdintaan taksinkuljettajakurssille hakemisesta. Koska työnhaussa ei tärpännyt, toteutti Anne aatoksensa ja nyt hän ollut jo useamman viikon ”tolpalla” työharjoittelussa. Syksyllä olisi tarkoitus valmistua. Entinen johtaja ja markkinointiasiantuntija hyppäsi taksin rattiin ”rengiksi”. Se ehkä kertoo jotain halusta tehdä työtä.
– Loppupelissä työllistän nyt itse itseni ja kyllä se on kuin lottovoitto, kun saa tehdä töitä. Mutta olen kurssillakin huomannut, että moni minua vanhempikin haluaa tälle alalle. Ei siellä nuoria näy.

Tilanne ei kuitenkaan ole lannistanut energistä Annea, vaikka vaikeaakin on välillä ollut.
– Nyt käytän verkostojani ja asiakaspalvelutaitojani sitten tässä työssä. Kyllä minä aina jotain keksin, nainen hymyilee.

Ansioluettelo on Annella näyttävä. Johtaja mainitaan siellä monesti. Se on laittanut Annen pohtimaan, tyssääkö työpaikan saanti vahvaan persoonaan.
– Olen miettinyt, pelkäävätkö työnantajat, etten osaa asettua työntekijän asemaan ja olisin sitä kautta hankala työntekijä. Mene ja tiedä, mutta jossainhan se syy on, ettei ole nyt kysyntä ja tarjonta vastanneet.

Ohjelmaan Anne lähti, koska halusi antaa kasvot tärkeälle aiheelle.
– Työttömiä pidetään herkästi sosiaalipummeina, jotka eivät edes halua töihin. Sitä mielikuvaa haluan karistaa.

 

Kokemus on myös arvokasta

Annen jaksossakin tavattu työhönvalmentaja Leena Ståhlbergin asiakkaina käy eniten nuoria, omaa tulevaisuuttaan miettiviä, muun muassa viettäviä tai valmistuvia sekä aikuisia työnhakija- tai alanvaihtaja-asiakkaita.
– Kaikkia asiakkaitani yhdistää se, että he ovat valintojen edessä. Joko sen aiheuttaa valmistuminen oppilaitoksesta, työttömäksi joutuminen tai ihan puhtaasti toive ja tarve vaihtaa alaa tai tehdä täyskäännös omalla uralla.

Joukkoon on kuitenkin mahtunut myös yli 50-vuotiaita, joilla työllistyminen on kiven takana. Leena sanoo, että välillä työnantajat tuijottavat liikaa tutkintotodistuksia eivätkä ymmärrä kokemuksen tuomaa arvoa.
– Joidenkin työnhakija-asiakkaiden kohdalla olen tullut miettineeksi, että onko ikä ollut se tekijä, joka on hylkäävään päätökseen lopulta vaikuttanut. Toisaalta ilokseni myös monet näistäkin asiakkaista ovat työllistyneet sitten lopulta.

Mistä johtuu ettei päteväkään henkilö työllisty? Leenan mukaan syitä voi olla monia, joista yksi on edellä mainittu tuoreeseen tutkintotodistukseen tuijottaminen.
– Kovan kilpailun työmarkkinoilla on myös tänä päivänä todellakin merkitystä sillä, kuinka oman osaamisensa osaa tuoda esille esimerkiksi työnhakuasiakirjoissa ja työhaastattelussa. Usein pitkän kokemuksen omaavilla yhtä-äkkiä työttömäksi jääneillä ei ole juurikaan ollut koskaan tarvetta varsinaisesti hakea työpaikkaa ja panostaa näihin asioihin. He tarvitsisivat työnhaun ohjausta, jossa pääsisivät kirkastamaan itselleen tavoitteensa ja osaamisensa sekä esimerkiksi vaikkapa harjoittelemaan työhaastattelutilannetta.

Leena sanoo, että oman osaamisen sanoittaminen ja tunnistaminen on yllättävän hankalaa monelle.
– Kun siihen panostaa ja keskittyy, ollaan jo pitkällä, sillä työnantaja tarttuu mielellään niihin hakemuksiin, joista näkee, että asioita on mietitty, hakemuksista on tehty persoonallisia ja omaa osaamista sekä motivaatiota täsmällisesti kuvaavia.

Hän muistuttaa myös, ettei työnhakijan kannata pitäytyä pelkästään avoimissa, julkisissa työpaikoissa, vaan kannattaa ideoida laaja-alaisesti, mihin kaikkialle voisi ottaa yhteyttä ja tarjota osaamistaan, eli haarukoida myös niin kutsuttuja piilotyömarkkinoita.

Elinvoimaiset tv-sarja

  • Huhtikuussa alkanut uusi kotimainen realitysarja Elinvoimaiset kertoo työn merkityksestä ihmiselle. Sarjan ensimmäinen tuotantokausi kuvaa aitojen ja samaistuttavien henkilötarinoiden kautta, millaista on pohjoissavolaisten yrittäjien, työnhakijoiden ja työntekijöiden omistautuminen työlle tai sen tavoittelulle.
  • Elinvoimaiset-sarjassa nähdään laaja skaala eri elämäntilanteissa olevia henkilöitä työnhakijoista yrittäjiin.
  • Elinvoimaiset-sarjan on ohjannut ja käsikirjoittanut Thomas Urogallus ja sen on tuottanut tuotantoyhtiö Sawomo.
  • Sarjaa voi katsoa IL-TV:stä ja AlfaTV:ltä.