Isänmaan edun asialla

Vladimir Vysotsky: ”Bulldoggi kasvoinen valhe vietti näin iltaa, röyhtäillen nikotellen, hän lauleli vaan… Totuuden hahmossa Valhe nyt samppanjaa juo… Valhe on Totuus, usko se veljeni vihdoin”. Jo vanha kansa tiesi, että poliitikkopelle valehtelee, kun hänen huulensa liikkuvat. Trump nosti vain valehtelun uudelle tasolle.

”Vahva välittäjä”, kepun edustaja Hannakaisa Heikkinen sai hermoromahduksen, kun hallituksessa taannoin sumplittiin sotesta. Heikkinen sätti hallituskumppaniaan: ”Kokoomus ei kuuntele terveydenhuollon eikä perustuslain asiantuntijoita eikä virkavastuussa lakia valmistelevia virkamiehiä. Neuvottelut ovat pelkkää farssia, kun tekstejä yritetään hyväksyttää lankoja pitkin pörriäisissä…” Heikkistä riepoi kokoomuksen hellimä valinnanvapaus. Ja siinä erityisesti se, että bisneslääkintämiehet pääsevät hunajapurkin eli erikoissairaanhoidon kimppuun.

Hallitustoverit kokoomuksessa kuvasivat Heikkisen ulostuloa oksennukseksi. Tosin Heikkinen puhui asiaa. Kokoomus haluaa lahjoittaa erikoissairaanhoidon pörriäisille lihoiksi pantavaksi. Se on sitä ministeri Paula Risikon (kok) toitottamaa ihmislähtöistä terveyspolitiikkaa.
Heikkinen jätti kuitenkin poliitikkoketkuna mainitsematta, että kepulaiset eivät lotkauttaneet korvaansakaan, kun asiantuntijat tyrmäsivät kepun jyräämän tuhoon tuomitun maakuntamallin, himmeleiden himmelin. Heikkinen toimi isänmaan edun nimissä. Siis Heikkisen ja kepun. Maakuntamalli lisäisi kepun valtaa.

Heikkinen on myös kertonut tulleensa eutanasian kannattajasta epäilijäksi. Koska hoitohenkilökunta vastustaa. Oikeasti noin puolet lääkäreistä ja 75 prosenttia hoitajista kannattaa eutanasiaa.

Ministeri Annika Saarikko (kepu) toistaa papukaijana, että sotemalli säästää kolme miljardia euroa. Hän tietää taatusti, että todellisuudessa terveydenhuollon kulut lisääntyvät saman verran.

Jumalan puolueen pj Sari Essayah ja edustaja Päivi Räsänen valehtelevat, että eutanasian laillistaminen Hollannissa ja Belgiassa on rapauttanut hoitohenkilökunnan etiikan. Essayah myös inttää totuuden vastaisesti, että Suomen eutanasia-aloite liittyy terveydenhuollon säästöihin.

Toimittaja Lauri Nurmi syyttää pääministeri Juha Sipilää (kepu) valehtelusta eduskunnalle. Se on ainakin varmaa, että Sipilän lento presidentti Niinistön tykö hallituksen eronpyyntöä esittämään oli kesäteatteria surkeimmillaan.

Kirjoittaja on päivystävä dosentti. Lähetä palautetta: kuopio.mielipide@media.fi