Isis-naiset ovat uhka

Matti Jantunen on syvästi huolissaan (SS 13.7.) al-Holin leirillä Syyriassa olevista 11 suomalaisesta naisesta ja heidän 33 lapsestaan. Saattavat joutua kohtaamaan jopa väkivaltaa, sairauksia ja syrjittynä olemista. Mitähän Isis-taistelijoiden seksiorjuuttamat ja heidän vaimojensa rääkkäämät jesidinaiset tuumaisivat Jantusen huolenpidosta.

Leireilevät suomalaisnaiset lähtivät intoa puhkuen, vapaaehtoisesti, luomaan terrorilla ja tappamisella kyllästettyä kalifaattia. Kun kaulankatkaisuorgiat loppuivat kalifaatin kukistuttua, Isis-naiset tylsistyivät ja heihin iski koti-ikävä. Jantunen vaatii, että Suomi auttaa naakkaparven lapsineen kotpuoleen, ”tutkittavaksi, hoitoon ja valvontaan”. He eivät muodosta muka turvallisuusuhkaa ”jyrkästi nykysuomalaisen arvomaailman vastaisilla valinnoillaan”. Nätisti muotoiltu kuvaus Isiksen tekemiin massamurhiin, raiskauksiin ja muihin julmuuksiin viehtyneistä. Isis-naisten kotiuttaminen lapsikatraineen olisi myös jihadistien toiveiden täyttymys. Heistä tulisi tikittäviä aikapommeja.

Jos naiset keplottelevat omin neuvoin Suomeen, heidät joudutaan ottamaan vastaan. Matkajärjestelyissä heitä ei pidä auttaa. Meillä näitä paluumuuttajia ei koskaan tuomita mahdollisista kammottavista rikoksistaan. Lapset on välittömästi otettava huostaan. Muuten heidän kasvattaminen uudeksi jihadistisukupolveksi vain jatkuisi. Jantusen tavoin Taito Taskinenkaan ei pidä näitä naisia lapsineen ”kovin suurena uhkana Suomen turvallisuudelle (SS 17.7.). Kaikkien henkilöllisyydet, kun ovat suojelupoliisin (Supo) tiedossa. Supo kyllä kykenee heitä valvomaan ja seuraamaan.” Millä lihaksilla? Ennestään ”valvonnassa ja seurannassa” on satoja kansainväliseen terrorismiin kytköksissä olevia pahiksia?

Isisin uhreja, muun muassa jesideja al-Holin leirillä auttava ruotsalaislääkäri Nemam Ghafouri haluaa, että Isis-taistelijoiden lapset erotetaan äideistään ja lapsia autetaan palaamaan kotimaihinsa (IL 24.6.). Hän ei ole löytänyt yhtään Isis-taistelijan vaimoa, joka katuisi kalifaattiin lähtemistä. Heidän ei voida antaa jatkaa lastensa aivopesua. Ghafourista he ovat hirviöitä, eivät äitejä. Nämä naishirviöt toivovat Isisin kalifaatin jatkuvan heidän lastensa kautta. Lopullisena päämääränä islamin maailmanvalloitus.

Jihadismin tutkija Juha Saarinen on huomauttanut, että ”osa kalifaatissa olleista lapsista on osallistunut Isisin aseelliseen toimintaan, osa jopa teloittanut vankeja. Lapsuus (ja nuoruus) ovat kulttuurisidonnaisia käsitteitä. Mikä on lapsi länsimaissa, ei välttämättä ole tätä Irakissa, Syyriassa (tai Isisin kalifaatissa). Moraalisesti tai laillisesti.”
Isis-naiset eivät ole Jantusen kuvailemia uhreja, pelkkiä kotihengettäriä. Eivät ehkä kaikki, mutta valtaosa on syyllistynyt erilaisiin raakuuksiin.

 

Kirjoittaja on päivystävä dosentti.