Jopa 15 tuntia putkeen

Juuso Luostarinen osallistui viime viikonloppuna järjestettyyn Kinkkuconiin. Tapahtumaan hän oli tullut tutustuakseen uusiin ihmisiin ja lautapeleihin. Kuvassa on käynnissä Scythe-peli.

Kuopion Kaupunkilehti vieraili lautapelitapahtuma Kinkkuconissa viime viikonloppuna.

Viime viikonloppuna Kuopiossa järjestettiin 5.–7.1. jo 17. kerran lautapelitapahtuma Kinkkucon. Kyseessä on tiettävästi Suomen vanhin lautapelitapahtuma. Suomen lautapeliseura ja Itä-Suomen yliopiston pelikerho Kärmes järjestämään tapahtumaan osallistui 95 innokasta pelaajaa. Tapahtumassa kävijät pääsivät pelaamaan tuttujen ja tuntemattomien pelaajien ja pelien kanssa. Tapahtumaan sai viedä omia pelejä tai käyttää Suomen lautapeliseuran sekä pelikerho Kärmeksen pelikirjastoa.
Pisin yhtäjaksoinen peli kesti viikonlopun aikana 10 tuntia ja toista peliä pelattiin useampi kierros 15 tuntia putkeen.
Lautapelien suosio on ollut viime vuosina nousujohteista ja erilaisten lautapelien tarjonta on räjähtänyt käsiin. Suosio johtuu ihmisten kaipuusta sosiaaliseen kanssakäymiseen ja yhteiseen ajanviettoon, Kärmekseltä kerrotaan.
Suomessa lautapelaamista edistää Suomen lautapeliseura ry.