Juusolla on pakkomielle olla alansa paras

Juuso Ikonen jännittää postimiestä. Kuva: Juuson arkisto

Jatka lausetta

Olen loistava… käyttämään sanojen synonyymejä. Suomen kieli on mahtavan rikas ja arkikielessämme käytämme mielestäni liikaa kaavoihin kangistuneita sanavalintoja.

Suurin asia jonka olen oppinut elämäni aikana on… ikävä sanoa, mutta ihmisiin varauksella suhtautuminen. Ihmiset ajavat nykyään aivan liikaa omia etujaan ja tekevät mitä vain pönkittääkseen omaa asemaansa.

En olisi ikinä uskonut… Että oman hyvän mielen saavuttaminen lähtee perheen ja ystävien hyvinvoinnista. Mikäli siellä on kurjuutta, on vaikea iloita omista onnistumisistakaan.
Noloa myöntää, mutta… huomaan joskus ihan väärissä paikoissa, että aamulla on livahtanut reikäiset sukat jalkaan.

Haluaisin oppia… olemaan vähemmän tärkeilevä. Välillä tuntuu, että minulla on liikaa pätemisen tarvetta täysin typerissäkin tilanteissa.

Kymmenen vuoden päästä olen… toivottavasti nähnyt Kuopion Palloseuran voittavan Suomen mestaruuden ensimmäistä kertaa elinaikanani.

Kotini paras puoli on… ehdottomasti tiskikone. Olen todella laiska siivoamaan ja tiskaamaan, joten ilman tiskikonetta kotini olisi todennäköisesti asuinkelvoton.

Koen loukkaavana… välinpitämättömyyden. Mielestäni kuuluu jo hyviin käytöstapoihin edes esittää olevansa kiinnostunut kanssaihmisten asioista.

Voisin syödä pelkästään… uusia perunoita ja silliä. Kesällä tästä tandemista otetaankin sitten kaikki irti!

Jännitän… postimiestä ja postilaatikosta kolahtavaa laskujen määrää.

Tunnen vastustamatonta halua… olla aina äänessä. Olin jo ala-asteella koulun juhlissa juontajana, mutta usein jatkuva äänessä olo ja kyseenalaistaminen toivat myöskin koulupäivälle lisäpituutta.

Inhoan luonteessani sitä, että… en osaa olla tyytyväinen mihinkään. Olisi huomattavasti helpompaa tyytyä vähempään, eikä kurottaa aina suurempia tavoitteita.

Osoitan tunteeni… juuri edellisenkaltaisissa tilanteissa. Viimeksi taisin vollottaa lokakuun lopussa Maarianhaminassa, kun KuPS nousi Veikkausliigan päätöskierroksella voittoon ja liigapronssille.

Et ehkä koskaan olisi uskonut, mutta… olen pohjimmiltani varsin ujo luonne. Vaikka heittäydynkin yleensä nopeasti tilanteisiin, se on silti minulle hieman vierasta.

Salainen taitoni on… ruuanlaitto. Olen jopa varsin ylpeä luomistani resepteistä, joita en häpeile tarjota kenellekään.

Minulla on pakkomielle… olla alani paras. Omassa ammatissani se on myös itsestäni kiinni, pystynkö tavoitteeni saavuttamaan.

Juuso Ikonen

  • Ammatti/koulutus: Urheiluselostaja/juontaja
  • Perhe: Isä, äiti ja kaksi isosiskoa
  • Harrastukset: Kaikki pallopelit, joissa syke nousee.