Kaksi uutta kolumnistia aloittaa

Eija Selina Ruuskanen ja Raimo Tuomainen Kaupunkilehden kolumnisteiksi.

Uusi vuosi tuo Kaupunkilehteen tullessaan myös uusia kolumnisteja. Uutena kolumnistina lehdessä aloittaa Eija Selina Ruuskanen, jonka ensimmäinen kirjoitus julkaistaan tässä lehdessä. Eija on 32-vuotias ”verisavolainen” ja henkilökohtaisen kasvun ja hyvinvoinnin alan ammattilainen. Toisinaan häntä tavataan myös näyttelijän töissä. Eija kirjoittaa myös Valoavain-nimistä blogia nettiin.
– Kirjoitan, koska se on yksi lahjani. Kaikkinensa motiivini on voida madaltaa kynnystä puhua asioista ääneen. Onhan se nähty, että pahoinvointimme ja ongelmamme eivät vaikenemalla vähene.
– Luvassa on rohkeaa ja ajankohtaista tekstiä liian usein vaietuista teemoista, huumoria unohtamatta, Eija sanoo.

Toinen uusi kolumnisti on kuopiolainen terveydenhuollon suunnittelija Raimo Tuomainen. Hän on tehnyt terveys- ja yhteiskuntatieteellisiä julkaisuja, runoja, loruja ja aforismeja.
– Olen kirjoitellut lapsuudesta lähtien – ja sitä jatkan tästä ikuisuuteen. Minussa on ikuisen maailmanparantajan vikaa, joka ei vain tahdo korjautua. Kansalaistoiminnassa olen aktiivina keskittynyt milloin nuorten, milloin vammaisten, milloin maahanmuuttajien tilanteeseen, Raimo sanoo.
Raimo luonnehtii itseään tuumailijaksi ja aktiiviksi.
– Kennedyn laukauksista lähtien olen halunnut olla rauhanmies. Puhun kovasti pehmeiden arvojen puolesta – markkina-arvo ei saa olla ainut arvo. Olen toiminut pitkään aktiivisesti politiikassa, mutta nyttemmin passiivisesti. Sen sijaan keskityn enemmän lapsiperhe-elämään ja ulkomaalaisen vaimon kotoutukseen.

Kolumneillaan Raimo haluaa haastaa ja avata silmiä.
– Nautin itse siitä, kun oivallan ja voin vaikka kääntää kelkkani jossain. Haluan haastaa ja avata silmiä. Haluan hämmentää ja ärsyttää, maalata vastakkainasettelujakin, se kun pistää ihmisen ajattelun liikkeelle.
Raimon lähtökohta on kuitenkin toimia sillanrakentajana.
– Näkemyksiinsä jähmettyneet eivät rakenna ihanneyhteiskuntaa vaan vaihtoehtojen esittäjät. Ihanteiden ja totuuksien kuuluu kehittyä.

Kaupunkilehdessä jatkavat kolumnisteina myös dosentti Markku Myllykangas ja historianlehtori Hetti Rytsy.