Kauhistus: Vihreyttä!

Suomemme nuoret ja opiskelijat ovat isänmaan kannalta varsin arveluttavia. Valtava osa heistä kannattaa vihreitä. Tässä mielessä heitä voisi verrata tehyläisiin; molemmissa joukoissa vihreitä on ylettömästi.

Supossa analysoidaan parhaillaan, mikä ihme nuorison kasvatuksessa meni pieleen. Suuret päiväkotiryhmät, tv:n ympäristöohjelmien tarjonta, tietokonepelit, viidennen ydinvoimalan rakentamispäätös, Ultra Bra? Mutta menetetty, mikä menetetty.

Nyt meidän vain tulee sopeutua yhteiskuntaan, jossa aikuistuva väestö ei enää ota entiseen tapaan vakavasti taloudellisen kasvun houkutuksia, protestanttista työmoraalia, lyhytnäköistä ekonomismia tai lihan himoa eikä kuittaa suurvaltojen ihmisoikeusloukkauksia ja valtioterroria suurvaltojen omina asioina. Mihin olemmekaan menossa, sen tietävät vain Luoja ja vihreiden puoluehallitus, jos nekään.

Mihin suohon isänmaatamme viedään? Vaikuttaa siltä, ettei maan vihertymistä voi estää, eivät edes paatuneimmat perussuomalaiset. Aikuistunut polvi näyttää myös kasvattavan entistäkin vihreämpiä perillisiä. Anteeksi, tarkoitus ei ollut näin nopeasti tulla näin megasuosituksi, Maria Ohisalo voi todeta. Kehitys on riistäytynyt käsistä.

Uhkaa vahvistaa se, että vihreiden älykkyysosamäärä tuntuu olevan selvästi päälle keskiarvon. Älyllään he voivat halutessaan luotsata yhteiskuntaa niin, että kohta komposti on jokaisen olohuoneessa. Jospa edes tekoäly olisi värisokea ja pistäisi viherälyköille kampoihin löytämällä värittömiä tai edes harmaita ratkaisuja.
Meillä onkin aivan uudenlaisia paineita yhteiskunnan muuttamiseksi vihreille mieleiseksi. Symbolitasolla sen pitäisi näkyä ainakin Suomen lipussa: valkoinen tulisi korvata kierrätetynruskealla. Ehkä 50-vuotissuunnitelmaan tulisi sisällyttää aie etsiä maapallon ulkopuolisia sivilisaatioita ja laajentaa kierrätys koskemaan myös niitä. Nähtävästi pitää myös kiinnittää huomiota sosiaalisen diversiteetin vuoksi ei-vihreiden nuorten suojeluun. He ovat uhanalaisia, sehän on tunnustettava.

Vihreiden puoluehallituksessakin asiaan lienee suhtauduttu huolestuneesti. Nuoriso on alkanut jopa hylkiä yksityisautoilua! Keitä kohta enää voidaan syyttää katastrofista, kun nuorisokin on osoittautunut noin fiksuksi?
Isänmaalla ei taida olla vaihtoehtoja, sen on saatava kansa vaihtumaan. Tänne on sukkelaan kuskattava sellaisia maahanmuuttajia, jotka eivät ole kuulleetkaan mitään ekologiasta tai eivät ainakaan välitä. Heitä löytyy ainakin Amerikasta Trumpin esikunnasta.

Kirjoittaja on terveydenhuollon suunnittelija.