Keikat ennen Pikku Kakkosta

Isyystesti-nimisellä Youtube-kanavalla seikkailevat 2-vuotias Helinä, 3-vuotias Sointu ja jo ihan aikuinen Johannes Teppo. Johannes Teppo on tunnetun laulajan, Jaakko Tepon poika. Kuva: Emma-Ria Rönkkö

Johannes Teppo kuvaa hulvattomia Youtube-videoita arjesta kahden lapsen kanssa kotona.

”Tervetuloa tänne Isyystestin pariiiin!” kailottaa pieni tyttö kameralle, jonka kuvan peittävät hänen leveä hymynsä, pienet hampaat ja sieraimet. Sen jälkeen kuva siirtyy keittiöön, jossa mies kertoo kahdelle pikkutytölle sekä kameralle, että tänään tehdään maailman paras pitsapohja. Muissa videoissa kolutaan muun muassa Kuopion kirppareita, ollaan kalassa, käydään Puijon tornissa ja keikkaillaan Kuopion Perheentalolla.

ALUSSA kuvaillulla videolla taikinaa kulhoon (suuhun) kauhovat 3-vuotias Sointu ja 2-vuotias Helinä yhdessä isänsä Johannes Tepon kanssa. Kyseessä on nimittäin Isyystesti-niminen Youtube-kanava, jonne Johannes kuvailee touhujaan kahden lapsensa kanssa kotona. Kanavalla hieman yli tuhat tilaajaa ja Isyystesti löytyy myös Instagramista ja Facebookista.

JOHANNES kertoo, että kaikki alkoi elokuussa 2016 kun perhe muutti vaimon työn perässä Joensuusta Kuopioon. Johanneksesta tuli silloin koti-isä ja puoliso ehdotti, että hän alkaisi pitää blogia.
– Päädyin sitten pitämään vlogia ja videoita on tehty reilun vuoden ajan. Tavoitteena on tarjota korkeimpia mahdollisia audiovisuaalisia nautintoja ja hyvää mieltä.

ISYYSTESTI-NIMI tulee siitä, että kun seikkailee kahden vauhdikkaan taaperon kanssa kaupungilla on isyys melko kovassa testissä. Johannes sanoo, että yleisölle videoita tehdään ennen kaikkea viihdyttämismielessä.
– Me halutaan tehdä ihmisille hyvä mieli ja muistuttaa, että elämä ei aina ole niin vakavaa ja musta-valkoista. On tässä myös taustalle se, että haluan tarjota lapsilleni mahdollisimman erikoisia kokemuksia.

PAITSI, että Johannes, Sointu ja Helinä ovat lapsettomiakin ilahduttavia vloggaajia niin myös bändi! Juhlavasti Trio Nöyhdäksi nimetty yhtye on perustettu avannon reunalla ja bändillä on takana jo yksi keikkakin. Johannes sanoo, että Trio Nöyhtä tavoittelee suuren maailman meininkiä.
– Minua kiinnostaisi lähteä Neulamäen näköalatorniin. Ehkäpä se toteutuu tässä keväämmällä ja saatamme kuulla Tipi-tiin tornissa laulettuna.
Trio Nöyhtä on myös hyvin avoin erilaisille keikkakutsuille. Manageroinnista, takahuonetarjoiluista ja muusikoiden hyvinvoinnista päävastuussa oleva Johannes sanoo, että bändi keikkailee kuitenkin mieluiten ennen Pikku Kakkosta.
– Mutta muuten olemme kiinnostuneita erikoisistakin keikkapaikoista ja -tilanteista. Mitä kiehtovampi ja erikoisempi, sen mukavampi.

JOHANNES sanoo, että Sointu ja Helinä lähtivät isin videohömpötykseen innolla mukaan. Nimenomaan isi oli se, jolla oli alkuun hankaluuksia lähteä puhumaan julkisilla paikoilla.
– Nyt videoiden teko on tytöille jo niin tuttua, että ainakin kokkausvideoissa alkaa olla jo melkoista show-meininkiä.

VIDEOIDEN kuvaaminen kahden sopivasti uhmaikäisen taaperon kanssa ei ole aina helppoa. Siksi sitä tehdäänkin täysin lasten ehdoilla. Illat ovat videoiden editointiaikaa.
– Monesti on käynyt niin, että on käyty kuvaamassa juttuja, mutta lapsilla ei ole hermo kestänyt. Tässä projektissa kuvausryhmä tuo isoimmat haasteet. Kaikesta, kuten ruoasta on pidettävä huolta ja mikään ei saa mennä vikaan.

VAIKKA videoiden tekeminen onkin hauskaa, on Johannekselle kuitenkin tärkeintä aika, jonka hän saa viettää lastensa kanssa. Hän sanoo, että koti-isyys on syventänyt hänen ja lasten välistä suhdetta huomattavasti.
– Hienointa on kun saa touhuta yhdessä ja fiilistelemään samoja juttuja.

Isyystestin seikkailuihin pääset tutustumaan Youtubessa, Facebookissa ja Instagrammissa.