Korona on kurinpalautusta

Korona lopettaa turhan lentämisen ja korjaa ihmiskunnan virheitä.

Maailmankatsomuksessani ei ole sattumia, hyvää tai huonoa onnea. Universumi on lähettänyt harkitun viestin koronaviruksen hahmossa. Maailman äly on korjaamassa ihmiskunnan huonoja tapoja ja taipumuksia. Luonnolla on vielä kovempiakin keinoja kouluttaa, jos ympäristön tuhoaminen, sodat ja roistovaltioiden ahneus horjuttavat maailman tasapainoa.

Koronaa ei voi eristää kotiarestillakaan, koska rikkaissa maissakin on kodittomia. Korona on opetus USA:n ja Englannin sosiaali- ja terveydenhuollolle. Rikkaitakin uhkaa epidemia, jos köyhät jätetään virumaan suurkaupunkien kaduille kuin jätesäkit. Seurasin viime viikolla viruksen etenemistä gambialaisessa hotellissa. Kukaan ei ole turvassa vartioidun hotelliaidan takana.

Virukset ja bakteerit liikkuvat terveissä kehoissa yli rajojen ennen kuin salamatkustajat paljastuvat viranomaisille. Korona kouluttaa valehtelevia ja salailevia Kiinan ja Venäjän valtiokoneistoja. Koronavirus on luonnon vastaus itsetuhoisesti käyttäytyvälle ihmiskunnalle. Meillä on vapaus valita, mutta seurauksia emme voi valita.

Omille matkasuunnitelmillekin tuli stoppi. Keväällä oli tarkoitus lentää pahimpiin Kaakkois-Aasian koronapesiin. Lippu olisi myös Huuhkajien EM-kisamatsiin Pietariin, mutta korona ei piittaa arvoturnauksista. Kalenterissa olivat KuPSin mestareiden liigan vieraspelit ja Intian retriitti. Cancelled! Näkymätön virus on tehokas lähimatkailun kampanja.

Nyt satunnaisen matkailijan on aika esittää rehellinen kysymys. Onko se sittenkään kaukomatkailun arvoista ottaa selfieitä altaan reunalla ja lähettää kuvia sukulaisille? Monestiko olet polttanut etelän auringossa ihosi rakkuloille, turvonnut drinkeistä ja mitannut huolestuneena verenpainettasi, koska lähdit etsimään onneasi all inclusive-rannekkeella? Onko virkistävää palata kotiin yölennolta norkoiltuasi sitä ennen tuntikausia lentokentillä?

Lapsuudessani lomat vietettiin Sukevan Kalliomäessä. Kerran kesässä pääsi junalla serkkujen luokse Kajaaniin. Lyhyeksi jäi hiilijalanjälki. Jos emme opi koronan kurinpalautuksesta lähtee vielä mahtavampi vitsaus kuin torpedo kohti kulutusjuhliamme.
WTC-iskuissa syyskuun 11. päivä 2001 muuttui lentokenttäelämä pysyvästi, vuonna 2020 matkustaminen.

Kirjoittaja on vapaa toimittaja.