”Kuopio on leppoisa opiskelukaupunki”

Pernilla Granqvist, Elisa Kiesiläinen, Emmi Peltola, Binar Zandi ja Camilla Miettinen osallistuvat realitysarjaan. Kuvauksista jäi hyvät muistot. Kuvat: Emma-Ria Rönkkö.

Viime viikolla Kuopiossa kuvattiin opiskelijaelämästä kertovaa realitysarjaa.

Viime viikolla Kuopiossa kuvattiin opiskelijaelämästä ja Kuopiosta opiskelukaupunkina kertovaa realitysarjaa. Viisiosaiseksi suunniteltu realitysarja seuraa viiden opiskelijan sekä yhden opiskelijaporukan elämää. Sarja on suunnattu opiskelupaikkaansa pohtiville. Savonia-ammattikorkeakoulussa seurattiin viiden hengen opiskelijakaveriporukkaa, johon kuuluvat Elisa Kiesiläinen, Camilla Miettinen, Emmi Peltola, Pernilla Granqvist ja Binar Zandi.
– Kaveri näki koulussa tiedotteen, jossa haettiin opiskelijoita realitysarjan kuvauksiin. Päätimme porukalla hakea mukaan, Camilla kertoo.

NAISET opiskelevat rakennusarkkitehdeiksi ja opiskeluista on menossa kolmas vuosi. Koulutus on yhteensä nelivuotinen. Elisa kertoo olevansa alun perin varkautelainen, mutta muutti opiskelualan perässä Kuopioon.
– Olen tykännyt asua ja opiskella Kuopiossa. Kuopio on sopivan rento ja leppoisa paikka. Jotenkin tuntuu, että muut isot kaupungit ovat kiireisempiä ja ahtaampia. Kuopiossa on suhteellisen avoin ilmapiiri.
Elisasta Kuopio on juuri mukavan kokoinen paikka, Varkautta sopivasti isompi.
– Kuopiosta löytyvät kaikki palvelut. Kokoa on sen verran, että kaikki eivät tunne kaikkia.

CAMILLA taas on alkuperäinen kuopiolainen. Hän haaveili ensin lähtevänsä opiskelemaan pääkaupunkiseudulle, mutta opiskelupaikka aukesikin kotikonnuilta.
– Olen ollut tyytyväinen Kuopioon opiskelijakaupunkina, mutta silti edelleen on vähän vaihtelunkaipuuta, Camilla sanoo.
Camilla sanoo, että Kuopiossa voisi olla vielä enemmän yhteistyötä eri oppilaitosten kesken, kuten lisää yhteisiä tapahtumia. Näin opiskelijat pääsisivät tutustumaan yli oppilaitosrajojen.
– Opiskelijatapahtumat ovat kivoja sosiaalisia tapahtumia. Viimeksi osallistuimme kavereiden kanssa esimerkiksi Winterfest-tapahtumaan.

CAMILLA ja Elisa sanovat, että kolmas opiskeluvuosi on kiireinen, ja vapaa-aika menee pääosin opiskellessa. Molemmat toivovatkin, että Kuopiosta löytyisi vielä enemmän avoimia opiskelutiloja, myös iltaisin.
– Monet kahvilat menevät jo aikaisin kiinni, mutta esimerkiksi niissä olisi kiva istuskella opiskelemassa pidempäänkin, naiset sanovat.

ELISA ja Camilla ovat tyytyväisiä, että lähtivät mukaan realitysarjan kuvauksiin. Vaikka viikko oli myös raskas, jäi päällimmäiseksi mieleen kuitenkin hyvät muistot. Kokemus oli mielenkiintoinen ja monipuolinen, ja materiaali menee hyvään käyttöön.
– Toivon, että sarjasta välittyy se hyvä fiilis, joka meillä on täällä opiskelijoiden kesken, Elisa sanoo.
– Ja toivottavasti sarjan myötä yhä useampi näkee Kuopion varteenotettavana opiskelukaupunkina, Camilla lisää.

REALITYSARJAN toteuttaa maakunnallinen yhteismarkkinointi, jota Kuopion kaupunki koordinoi. Sarjassa ovat mukana Kuopion alueen oppilaitokset: Savonia-ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen yliopisto, Savon ammattiopisto ja Ylä-Savon ammattiopisto sekä Kuopion alueen urheiluakatemia. Videotuotanto tilattiin kuopiolaiselta tuotantoyhtiö Oddy Inciltä, joka ehdotti nimenomaan realitysarjan kuvaamista.
– Mietimme, miten pääsisimme kuvaamaan opiskelijaelämää ja tunnelmaa oikeasti iholle, ja mielestämme realitysarja on aito ja kiinnostava tapa. Siinä päästään elämään mukana ja fiilistelemään opiskelijoiden arkea, Oddy Incin tuottaja ja ohjaaja Tuomas Moilanen sanoo.

SARJA julkaistaan maaliskuussa ja pääasiallisena julkaisukanavana on YouTube. Lisäksi sarjan trailereita esitetään Finnkinon teattereissa ympäri Suomen, ja sarja näkyy myös Instagramissa ja Snapchatissa.

Uusi tapa tavoittaa nuoret

Viime viikolla kuvattu realitysarja seuraa opiskelijoiden elämää viikon aikana Kuopion alueella. Sarjan myötä halutaan kertoa uudenlaisella tavalla opiskelupaikkaa pohtiville, millaista opiskelijaelämä Kuopion alueella on.
– Haluamme houkutella lisää opiskelijoita Kuopion alueelle. Sarjan tavoite on näyttää, että Kuopion alueella on hyvä opiskella ja opiskelijaelämä täällä on mukavaa, Kuopion kaupungin markkinointijohtaja Kirsi Soininen kertoo.
Aikaisemmin viestiä Kuopion alueesta ja opiskelupaikoista on välitetty tubettajien voimalla, joten nyt oli aika keksiä jotain uutta. Yhteismarkkinointiryhmä päätyi videotuotannon tilaamiseen.