Kuopio voitti mitalitilaston

Kuopiolaisen mestarin kotikunta on Vieremä ja seura Sotkamossa.

PHS ei onnistuisi ikinä viettelemään olympiavoittaja Iivo Niskasta kuopiolaiseksi. Siihen tarvittiin Iivon avopuolison, Saana Kemppaisen viehätysvoimaa. Kemppainen ansaitsisi kaupungin 8000 euron stipendin siinä missä itse mestarikin.
Entä minne pystytetään suurhiihtäjän Iivo-patsas: Kuopioon, Vieremälle vai Sotkamoon? Yksi urheiluselostaja nimittää Niskasta kuopiolaiseksi. Toinen tv-reportteri hehkuttaa liikuttuneena, miten Iivon kotikunnassa Vieremällä juhlitaan.

MONIKUNTAINEN mestari edustaa sotkamolaista Vuokatti Ski Teamia ja on syntynyt Oulussa. Järjestettäköön kansanjuhla vielä Ouluun ja Sotkamoon. Tanssittiinhan voittojuhlia Keniassakin, kun Obamasta tuli presidentti ja hänen sukujuurensa paikallistettiin Keniaan.

KUOPIO voitti Suomen olympiamitalitilaston Iivon kullalla ja KalPan Tanja Niskasen jääkiekkopronssilla. Niskaset ovat mahtisukua. Ainakin kahdella kuopiolaisella jääkiekkoilijalla on pronssinen olympiamitali. Tanjasta pitää valaa patsas Niiralan monttuun ja Sami Kapasesta toinen veistos. Kapasella on vieläpä kaksi olympiapronssia.

VEIKKASIN aivan oikein, että naisten jääkiekon olympiakullan voittaisi Kanada, USA tai Suomi. Veikkaan samaa mitalikolmikkoa myös ensi olympialaisissa. Kilpailijoita ei ole näköpiirissä, koska venäläiset naiset välttelevät lajia, jossa tulee mustelmia.
Naisten jääkiekon MM-kisoja on järjestetty 1990-luvulta lähtien. Kullan on joka kerta voittanut USA tai Kanada. Maailman noin 200 valtiosta naisjääkiekkoa harrastetaan tiettävästi 8 maassa. Ei tarvita karsintasarjoja.

SUOMI vajosi ennen kultaista viikonloppua sijalle 24, Australian ja Englannin taakse. Sitten Iivo laittoi sukset jalkaan ja palautti isänmaan kunnian. Suomi ei sittenkään taivu maille, joissa ei ole talvisin lunta eikä tunneta lainkaan eksoottisia talvilajeja.

SUOMEN huippu-urheiluyksiköllä oli jo hetken syytä huoleen. Iivo ja Krista Pärmäkoski pelastivat sekä urheilujohtaja Mika Kojonkosken että hänen johtamansa huippu-urheiluyksikön maineen. Kesäkisoissa on vielä vaikeampi olla Pohjoismaiden paras.
Onkohan Kojonkoski oppinut, että urheilu on muuten kivaa, mutta kun joku voittaa jonkun muun pitää aina hävitä.