Kuopion Kaupunkilehti jää ilmestymistauolle

Palkittu Kuopion Kaupunkilehti jää ilmestymistauolle koronatilanteen vuoksi.

Kuopion Kaupunkilehti jää ilmestymistauolle elokuun loppuun saakka koronavirustilanteen johdosta. Lehti on riippuvainen maksullisista ilmoituksista. Ilmoitusten määrä on viime viikkojen aikana vähentynyt merkittävästi tapahtumien peruuntumisen vuoksi ja monien yritysten jouduttua tilapäisesti laittamaan toimintansa katkolle.
– Koronatilanne on iskenyt voimakkaasti moneen toimialaan, myös mediaan. Tässä markkinatilanteessa meillä ei ole mahdollisuutta tehdä kahta kaupunkilehteä. Keskitymme nyt tekemään sisarlehti Viikkosavoa, joka jatkaa ilmestymistään normaalisti joka keskiviikko, päätoimittaja Aija Pirinen sanoo.

Vuonna 2001 perustettu Kuopion Kaupunkilehti on kolmena edellisvuotena palkittu Suomen Vuoden parhaimmaksi kaupunkilehdeksi Sanomalehtien Liiton järjestämässä kaupunkilehtikilpailussa. Tauolle jäävän lehden seuraava numero ilmestyy Yrittäjän päivänä 5. syyskuuta.

Koronatilanne vaikuttaa hieman myös sisarlehti Viikkosavon jakeluun. Viikkosavoa jaetaan jatkossa viikoittain vain perusjakeluna, eli noin 55 000 talouteen. Suurjakeluna lehti jaetaan kuitenkin 10.6., jolloin ilmestyy Viikkosavon kesälehti.
– Koska monet paikat ovat kiinni ja ihmiset pysyttelevät enemmän kotonaan, keskeytämme toistaiseksi myös Viikkosavon telinejakelun. Ensi viikosta alkaen Viikkosavo jaetaan ainoastaan kotitalousjakeluna, Pirinen sanoo.
Viikkosavon juuri uudistunut näköislehti on myös viikoittain luettavissa osoitteessa www.viikkosavo.fi.