Kuopion Kaupunkilehti jälleen Suomen paras! – Myös juttukilpailun voitto tuli Kuopioon

Suomen mestarit: Myyntineuvottelija Ville Pihlajamäki, toimittaja Inka Matilainen, päätoimittaja Aija Pirinen (edessä), toimittaja Laura Ruuskanen, avainasiakaspäällikkö Marjo Ruokolainen ja myyntijohtaja Marko Hämäläinen. Kuva: Miikka Varila

Kuopion Kaupunkilehti on jälleen palkittu Suomen Vuoden parhaana kaupunkilehtenä. Palkinnot jaettiin eilen illalla Hyvinkään Suurilla Lehtipäivillä. Kilpailun järjesti Sanomalehtien Liitto. Kaupunkilehti on voittanut kisan myös kahtena edellisenä vuotena.

Tuomariston mukaan Kuopion Kaupunkilehti on lukijalupauksensa vuodesta toiseen lunastava, arjessa kiinni oleva lehti, joka antaa kaupunkilaisille äänen. Raadin mukaan lehden journalistinen taso ja kunnianhimo on korkea, eikä lehdessä mennä siitä, mistä aita on matalin. Lehti herättää tunteita ja tempaa lukijat mukaansa. Lehden henkilöhaastattelut ovat laadukkaita ja syväluotaavia, raati toteaa.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Uusi Rovaniemi ja kolmanneksi Epari Seinäjoelta. Myös Kaupunkilehden sisarlehti Viikkosavo ylsi kisassa kymmenen parhaan lehden joukkoon.

– Kuopiossa on tänä syksynä ollut varsinaista mestaruushuumaa, kun KuPSkin voitti Suomen mestaruuden. Kuopion Kaupunkilehden voitto kolmena vuotena peräkkäin kertoo lehden tekijöiden sitoutumisesta, intohimosta ja korkeasta ammattitaidosta. Meillä on upea porukka tekemässä lehteä. Iso kiitos kuuluu ennen kaikkea toimitukselle, Inka Matilaiselle, Laura Ruuskaselle ja Ismo Vornaselle, mutta myös myynnille ja kaikille muille, jotka osallistuvat lehden tekoon. Meillä on muun muassa todella laadukkaat kolumnistit niin Kaupunkilehdessä kuin sisarlehti Viikkosavossa, samoin mahtavat avustajatoimittajat. Hekin ansaitsevat kiitokset tästä palkinnosta, päätoimittaja Aija Pirinen sanoo.

Kuopion Kaupunkilehti pokkasi palkinnon myös Vuoden paras kaupunkilehtijuttu -kisassa.
Palkinnon sai Kaupunkilehdessä julkaistu, vapaa toimittaja Ismo Vornasen teksti Olisiko tässä Kuopion fantasiahallitus.
Palkintoperusteluissa todetaan, että juttu paikallistaa valtakunnallisen aiheen nokkelasti. Artikkeliin on lastattu värikkäitä mielikuvia ja lennokkaita kuvaelmia nykypäivän poliitikoista. Paikallisesti tutut vaikuttajat on esitelty hyvällä maulla henkilön vahvuuksia esiin nostaen. Palkintoperusteluissa todetaan, että juttu on oivallinen esimerkki hyvästä kaupunkilehtijutusta, joka tempaa mukaansa ja lunastaa lukuisia kahvipöytäkeskusteluja. Perusteluissa myös mainitaan, että vaikka politiikka ei kiinnostaisi lukijaa, juttu haastaa ja havainnollistaa huumorin keinoin monesti niin tylsää valintaprosessia. Artikkeli on mielenkiintoinen myös ulkopaikkakuntalaisen silmissä, sillä se saa pohtimaan oman asuinalueensa vaikuttajista kasattua hallitusta.

Ismo Vornasen kirjoittama juttu Olisiko tässä Kuopion fantasiahallitus palkittiin parhaana kaupunkilehtijuttuna.