KuPSiin liigan nimekkäin tähti

Egyptiläinen keskikenttäpelaaja Abdalla El Saidesittäytyy KuPSin seuraavassa kotiottelussa RoPSia vastaan keskiviikkona 18.4. Kuva: Ismo Vornanen

Kuopiolaiset tuskin ymmärtävät millainen super-tähti Abdalla El Said kirmaa KuPSin paidassa.

Egyptin jättiseurasta Al Ahista KuPSiin siirtynyt Abdalla El Said (32) on harvinainen tähti kotimaan Veikkausliigassa. Valtakunnan media hehkutti muutama viikko sitten, kun HJK nappasi Egyptin MM-kisaryhmään tyrkyllä olevan Amr Gamalin. El Said on kuitenkin vielä eri mittakaavan megatähti Egyptissä kuin Gamal. Hän vaikutti keskeisesti siihen, että Egypti on Venäjän MM-turnauksessa.

EL Said osaa laukoa maaleja, mutta myös syöttää. Hän on toiminut Liverpoolin super-tähden Mohamed Salahin tutkaparina ja kapteenina maajoukkueessa.
KuPSilla on juuri nyt vielä alkamassa otteluruuhka. Seuran tärkein pelaaja myös MM-kisoissa mukana ollut Ruben Gabriel on vielä jonkun viikon loukkaantuneena. Mitä tapahtuu, kun kaksikko taituroi yhtä aikaa kentällä?

KUPSIN toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen hykertelee. Tähtipelaaja siirtyy KuPSiin ilmaiseksi ja seura saa korvauksia FIFA:lta MM-kisaedustuksen vuoksi. El Said nostanee myös KuPSin yleisömääriä.
– Onhan se aika makeaa, kun MM-kisojen esittelyteksteissä näkyy huippupelaajan seurana KuPS. Toivottavasti ihmiset alkavat ymmärtää, että Veikkausliiga on mainettaan laadukkaampi sarja, kommentoi Heiskanen.

SIIRTO toteutui sattumien seurauksena 40 minuuttia ennen siirtoajan umpeutumista. El Said oli ajautunut Al Ahista kilpailevaan seuraan. Heiskasen mukaan eräs sheikki oli lunastanut El Sadin takaisin kymmenillä miljoonilla euroilla.
– Sopimussotkun vuoksi El Said ei pystynyt pelaamaan missään ennen MM-kisoja. Pelintuntuma oli kuitenkin tärkeää. Suomessa on samanlaiset ilmasto-olosuhteet kuin Venäjällä. Suomen siirtoikkuna oli auki toisin kuin eurooppalaisten maiden. Hänet haluttiin suomalaiseen kärkiseuraan.

SOPIMUKSEN selvittyä Heiskanen oli saanut viestin, jonka mukaan KuPSin oli varattava EL Saidille kaupungin paras sviitti kahdeksi kuukaudeksi. El Saidin taustavoimat eivät säästele pienissä asioissa.
– El Sadin seura Al Ahin on Egyptin ja islamilaisen Afrikan menestyksellisin seura. Kolme tuntia siitä, kun seurasiirto julkaistiin KuPS Facebook-tilille ilmestyi 3000 uutta seuraajaa. Some-vyöry tuntuu jatkuvan.

KUPS nousi egyptiläislehtien otsikoihin. Heiskanen kertoo nähneensä arabiaksi tehdyssä jutussa hauskan otsikon.
– KuPSin sivuilta oli revitty teksti kairolaisen lehden otsikoksi muuten arabiankielisessä tekstissä: ”Aetoo savolaesta jalakapalloo vuuesta 1923”.

TOIMITUSJOHTAJA toivoo, että tähti vaikuttaa esimerkillään KuPSin nuoriin pelaajiin.
– Nyt on nuorilla lupauksillamme näkevät läheltä, miten tähtipelaaja eroaa Veikkausliigan pelaajista. Kyllä meillä taisi käydä käsittämätön munkki.

Abdalla El Said

  • El Said siirtyy KuPSiin lainasopimuksella kesäkuuhun asti.
  • 32-vuotias hyökkäävä keskikenttämies saapuu Kuopioon maansa liigan jättiseurasta Al Ahlista.
  • El Said on tehnyt 21 Egyptin liigan ottelussa 10 maalia ja 11 maalisyöttöä.
  • A-maaotteluita Egyptin riveissä hänellä on 33, maaleja 8.