KuPSin pelaaja jyräsi jälleen voittoon – Petteri Pennanen äänestettiin Vuoden kuopiolaiseksi

Petteri Pennanen äänestettiin Vuoden kuopiolaiseksi 2018.

KuPS-kapteeni sai selkeästi eniten ääniä.

Kuopion Kaupunkilehden ja Viikkosavon järjestämä Vuoden kuopiolainen -kilpailu on jälleen kisattu. Reilun 2 000 äänen joukosta selkeään voittoon nousi KuPS-kapteeni Petteri Pennanen 407 äänellään. Tämä on jo toinen vuosi peräkkäin, kun kupsilaiset jyräävät voittoon. Viime vuonna voittajaksi äänestettiin Urho ”Upi” Nissilä.

Petteri muistaa, kuinka hän sai ensimmäiset jalkapallokenkänsä postissa serkultaan.
– Ne olivat ihan loppuun kuluneet nappikset, mutta se oli tärkeä juttu.
Juniorivuosinaan Petteri luettiin yhdeksi Suomen lahjakkaimmista junnuista. Tällä hetkellä mies lukeutuu Veikkausliigan tähdistöön. Nyt kuopiolaiset voivat iloita saadessaan nauttia hänen taidoistaan Kuopiossa jatkossakin, sillä tällä viikolla julkistettiin KuPSin ja Petterin jatkosopimus, joka kattaa sarjakaudet 2019 ja 2020.

Jo lapsuudestaan Petteri muistaa halun pallotella ihan koko ajan. Naapurustossa oli paljon lapsia, joiden kanssa pelailtiin kaikenlaisia pallopelejä.
– Jalkapallo iski heti eniten. Pallottelin kaikki koulumatkat ja sisälläkin, Petteri naurahtaa.
KuPS-ura alkoi Neulamäen Kobrissa. Noin 9-vuotiaana Petteri poimittiin ensimmäistä kertaa ikäryhmänsä edustusjoukkueeseen.
– Muistan sen, että olen aina halunnut pelata keskellä kenttää. Halusin lapsesta saakka olla paljon pallossa kiinni, ja keskikentällä se onnistui.
Petteri pääsi miesten edustusjoukkueen mukaan treenaamaan ollessaan vasta 15-vuotias. 16-vuotiaana hän pelasi ensimmäisen pelinsä edustusjoukkueessa.
– Silloin yläasteella se konkretisoitui, että tästä voisi oikeasti tehdä ammatin. Hyppäys ja muutos junnusta edustusjoukkueen pelaajaksi tapahtui nopeasti.

Petteri pelasi loistavan sarjakauden 2018 KuPSin riveissä. Hänet valittiin koko Veikkausliigan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi ja lisäksi hän teki oman kausikohtaisen maalintekoennätyksensä 12 liigamaalilla. Nyt mies on motivoituneempi kuin koskaan.
– Menestys ruokkii menestystä ja koko ajan haluaa lisää. Henkilökohtaiset meriitit ovat kivoja, mutta kyllä parasta on, kun koko joukkue menestyy. Oli ihan huikeaa, että pääsimme mitaleille loppukaudesta. Viime syksy oli hienoa aikaa; pystyin itsekin ratkomaan pelejä ja samalla saimme nostettua koko joukkuetta.
Kapteenin nauhaa mies on kantanut ylpeydellä vuosina 2016 ja 2018. Petteri muistaa, kuinka hän junnuna katsoi aina kapteenia ylöspäin.
– Onkin kunnia-asia saada olla kapteenina kotikaupunkinsa joukkueessa.
Hänelle kapteenin vastuullinen tehtävä on ollut hyvin luonnollinen pesti ja jatkumo. Vaikka kapteeni vastaa koko joukkueesta, ei Petteri koe lisävastuuta rasittavana.
– Joillekin se voi olla taakka, mutta ei minulle.

Menestynyt pelaaja herättää ihastusta myös tämän päivän junioreissa. Nuoret saattavat lähestyä Petteriä esimerkiksi Instagramissa, ja laittaa siellä viestejä.
– Kyllä se suosio on tullut vähän puskista. Mutta olen yrittänyt parhaani mukaan olla oma itseni ja huomioimaan kaikki kannattajat. Muistaahan sitä itsekin, miten iso asia se oli, jos junnuna sai huomiota edustusjoukkuelaiselta. Nyt haluan antaa sitä takaisin.
Petterillä on itselläänkin jo kaksi lasta. 7-vuotias tytär kokeili pallokerhoa, mutta ei oikein innostunut lajista.
– Nuorempi on alle vuosikas poika. Hänelle ei sitten anneta vaihtoehtoa, vaan pallo heti jalkaan, Petteri heittää nauraen.

”Sielulla on täällä hyvä olla”

Petteri Pennanen on jalkapallouransa aikana asunut Kuopion lisäksi muun muassa Hollannissa, Puolassa, Turussa ja Rovaniemellä. Mies toteaa, että välillä on ollut hyvä päästä näkemään vähän kotikulmia pidemmälle.
– Mutta ikinä Kuopiossa ei ole ollut mitään valittamista, vaan täällä on hyvä asua. Aina on tuntunut sille, että sielulla on täällä hyvä olla, hän kommentoi.
Petteri arvostaa kotikaupunkiaan paljon. Siksi hän sanookin kiittävänsä nöyrästi kaikkia, jotka äänestivät häntä Vuoden kuopiolaiseksi.
– On hienoa ja mukava kuulla, että ihmiset ovat äänestäneet ja nähneet minut merkittävänä kuopiolaisena.

Petteri Pennanen

• Ikä: 28