Kysyimme ehdokkailta: KuPS vai KalPa?

Muun muassa kristillisten kansanedustajaehdokas Björn Cederberg kannattaa mieluummin KuPSia kuin KalPaa: ”Jalkapallo on kuningaslaji”. Kuvat: Ismo Vornanen

Kaupunkilehti pyysi kuopiolaisia ehdokkaita kertomaan, ovatko he enemmän kiekkoniiloja vai jalkapallofaneja.

Urheilu on monille elämääkin tärkeämpi asia. Kaupunkilehti selvitti, ovatko kansanedustajaehdokkaat enemmän jalkapallomiehiä vai kiekkoniiloja. Kysyimme kuopiolaisilta ehdokkailta, kannattavatko he enemmän KuPSia vai KalPaa. Kyselyyn vastanneista ehdokkaista iso osa totesi kannattavansa molempia lajeja tasapuolisesti. Vastanneista enemmistö tunnustautui kuitenkin kiekkofaniksi.
Esimerkiksi Sinisen tulevaisuuden ehdokas Teija Savolainen-Lipponen perustelee, että koko hänen perheensä on hurahtanut jääkiekkoon.
– Mies on fanaattinen Kalpa-fani, tytär pelasi vielä muutama vuosi sitten Kalpa Naisissa ja poika pelaa edelleen Kalpa B-junnuissa. Itse pelaan jääkiekkoa KalPa Leidessä, hän toteaa.
Saman puolueen ehdokas Minttu Knuuti on hänkin kiekkonaisia.
– Meidän perheessä jääkiekko on osa elämäämme. Työskentelen myös itse KalPan ottelutapahtumissa KalPa Shopissa myymässä fanitavaraa.

Myös vihreiden Veera Willmanin sydän sykkii jäälajille oman taustaharrastuksen vuoksi:
– KalPa on tullut monella tapaa tutummaksi, kun entisenä taitoluistelijana jäähalli on aina tuntunut kotoisalta.
Saman puolueen Harri Auvinen sanoo, että vaakakuppi kääntyy hänelläkin hienoisesti KalPan puolelle:
– Ehkä sen vuoksi, että jääkiekkoa on parempi seurata Kuopiossa paikan päältä.
Rauno Taskinen (kd.) sanoo toimineensa niin jalkapallossa kuin jääkiekossa valmentajana.
– KalPan puolella syke on kovempi, koska olen pelannut kaikilla pelipaikoilla seniorina, Taskinen sanoo.
Kokoomuksen Pekka Niiranen ja kristillisdemokraattien Minna Sahlberg perustelevat KalPan seuraamista sillä, että jääkiekko on sähäkkä ja vauhdikas laji.

Jalkapallomiehiksi tunnustautuvat muun muassa perussuomalaisten Kari Pohjola ja Samuli Voutila.
– Neljännessä sukupolvessa isältä pojalle ovat Voutilat käyneet kannustamassa KuPSia. Lisäksi pelasin jalkapalloa yli 10 vuotta, Voutila sanoo.
Vihreiden Marja Berg on niinikään jalkapallonaisia, sillä oma lapsenlapsi pelaa KuPSin junioreissa:
– KalPan otteluihin ehdin luvattoman harvoin, Berg sanoo.
Kokoomuksen Sari Raassina sanoo siirtyneensä jääkiekkointoilijasta vähin erin jalkapallofaniksi.
– Kiitos siitä kuuluu yksinomaan KuPSin organisaatiolle.
Vasemmiston Laura Meriluoto kertoo käyvänsä katsomassa useammin KuPSin kuin KalPan pelejä.
– En kuitenkaan osaa laittaa tärkeysjärjestykseen näitä.
Sen sijaan kristillisdemokraattien Björn Cederbergillä on selvä kanta jalkapallon puolesta:
– KuPS. Jalkapallo on kuningaslaji.

Lue muidenkin ehdokkaiden vastauksia: kaupunkilehti.fi/ehdokkaat2019

Vihreiden kansanedustajaehdokas Harri Auvinen kannattaa KalPaa: ”Jääkiekkoa on parempi seurata Kuopiossa paikan päältä.”

Tutustu ehdokkaisiin

• Kuopion Kaupunkilehden verkkosivuille on avattu Ehdokkaat 2019 -sivu, jossa voi tutustua kuopiolaisiin ehdokkaisiin pintaa syvemmältä.
  • Pyysimme kuopiolaisia ehdokkaita kertomaan mm. musiikkimaustaan ja lempikirjoistaan.
  • Sivustolla on julkaistu niiden kuopiolaisten ehdokkaiden kommentteja, jotka vastasivat lehden kyselyyn määräaikaan mennessä.
  • Lue lisää: www.kaupunkilehti.fi/ehdokkaat2019