Lasten kanssa touhuaminen on Essin henkireikä

Essi Sundman on yrittäjä kolmannessa polvessa. Kuva: Rouva Musta

Yrittäjän arkea

Moneltako työpäivä alkaa?
Kello 7.45–8.

Mitä teet aamuisin ensimmäisenä, kun tulet töihin?
Katson pikaisesti sähköposti- ja soittopyynnöt ja menen joka-aamuiseen aamupalaveriin asentajiemme kanssa.

Mitä kaikkea teet ennen kuin avaat liikkeen?
Asentajamme ovat avanneet jo liikkeen ennen minua tuloa, liikkeemme on avoinna jo 7.30 alkaen.

Mitä kaikkea työpäivä pitää sisällään?
Ihan kaikkea! Asiakaspalvelua, tarjouslaskentaa ja puhelimeen vastailua. Asentajien aikataulujen sopimisia ja työkeikkojen koordinointia. Tapaamisia asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Meillä on meneillään muutama iso kehityshanke tässä samalla, niin paljon uudistuksiin ja kehittämiseen liittyviä asioista myös.

Moneltako työpäivä loppuu?
Kello 16 lähden hakemaan lapsia päiväkodista, mutta kyllä sitä tulee illan mittaan vielä sähköposteihin ja viesteihin vastailtua aika usein.

Ehditkö pitää taukoja?
Riippuu todella paljon päivästä, miten ennätän tai maltan taukoja pidellä. Toki lounastauon aina pidän ja kahvittelen sitten asiakkaiden tai työkavereiden kanssa päivän mittaan.

Mitä teet viimeiseksi kun lähdet töistä?
Huikkaan työkavereille heipat ja kiitän päivästä.

Miten pidät huolta omasta jaksamisesta?
Lasten kanssa aktiivinen touhuaminen on henkireikäni. Silloin päivän paineet jäävät taka-alalle kun suuntaamme vaikka eväsretkelle metsään tai lähdemme urheilemaan yhdessä jotakin. Yritän myös käydä säännöllisesti itse salilla ja jumpissa. Myös ystävät ovat minulle äärimäisen tärkeitä ja iso osa arjessa jaksamista.

Mikä on työssä parasta?
Työkaverit, asiakkaat ja yhteistyökumppanit sekä erilaisten yhteistyöverkostojen luominen. Yrityksen kokonaisvaltainen kehittäminen sekä uusien tuotteiden ja palveluiden innovointi.

Kuinka kauan olet ollut yrittäjä?
8 vuotta.

Onko suvussasi yrittäjiä?
Olen yrittäjänä yrityksessämme nyt 3. polvessa, ja muutenkin lähisuvusta löytyy useita yrittäjiä.

Miksi päätit ryhtyä yrittäjiksi?
Voisi varmaan sanoa että veri veti, olenhan kasvanut lasin ympärillä. Kun äitini alkoi erikoistua sisustuslasituksiin, kasvatti se mielenkiintoani vahvasti koko yritystä kohtaan ja halusin ehdottomasti päästä mukaan työskentelemään lasilla rakentamisen ja sisustamisen pariin.

Mitä tekisit jos et olisi yrittäjä?
Tapahtumajärjestäjä. Rakastan järjestää juhlia ja tapahtumia!

Millaista yrittäminen on Suomessa?
Suomi tarjoaa yrittäjyydelle mielestäni hyvät eväät. Yrittäjille on saatavilla paljon muun muassa vertaistukea, koulutuksia, sparrauksia ja kehityshankkeita niitä haluaville. Pitää vain uskaltaa kysyä rohkeasti!

Mistä yrityksesi sai nimen?
Kun Lasilinkki perustettiin vuonna 1983, Puijon Tornia kutsuttiin Linkkitorniksi. Lasilinkki halusi olla samanlainen maamerkki ja yhdistyä vahvasti Kuopioon. Oma sisustuslasimallistomme Essis Collection on taas saanut nimensä minun mukaani.

Mikä yrittämisessä on haastavinta ja miksi?
Yrityksemme monialaisuus on erittäin kiehtovaa mutta myös haasteellista. Lasiala on myös voimakkaasti kehittyvä ala, joka vaatii paljon opiskelua että kouluttautumista sekä itselle että henkilökunnallemme.

Millaisena näet yrityksesi 5 vuoden kuluttua?
Lasilinkki jatkaa vahvasti paikallisena lasialan ammattilaisena kun taas Essis Collectionin näen valtakunnallisena sekä kansainvälisenä korkealaatuisena sisustuslasibrändinä.

Essi Sundman

  • Ikä: 37
  • Yritys: Lasilinkki Oy
  • Harrastukset: Lasten kanssa kaikenlainen urheilu, sali, jumpat, laskettelu