Laura ”copy” Huhtasaari

Edustaja Laura Huhtasaari (ps) väänsi pro gradun Jyväskylän yliopistossa vuonna 2003. Nyt on todettu gradun harhauttaneen tiedeyhteisöä. Tekele osoittaa vakavaa piittaamattomuutta hyvästä tieteellisestä käytännöstä. Se on pullollaan plagiointina esiintyvää vilppiä. Jopa 80 prosenttia gradusta, pohdintoja myöten on törkeästi kopsattu muilta ilman kunnollisia lähdemerkintöjä.

Yliopisto ei ryhdy toimiin tutkinnon perumiseksi. Mutta muistutus edellä mainituista rötöksistä on liitettävä gradun yhteyteen. Suosittelen retusoimaan myös hänen maisterintittelinsä: KM (plagiamus causa).
Huhtasaari kiistää toimineensa tahallaan vilpillisesti. Ainoastaan ymmärtämättömyyttään. Tuo ymmärtämättömyys on osin ymmärrettävää, kun seuraa tämän kreationistin sekoiluja. Lisäksi hän on muka joutunut noitavainon kohteeksi.

Persujen fyyreri Jussi Halla-Aho suhtautuu tieteelliseen plagiointiin ”erittäin vakavasti”. Todisteena vakavuudesta: ”Opinnäytetyön epäkohdat eivät vaikuta Huhtasaaren asemaan puolueessa”! Jep. Tukeehan puoluejohto Teuvo ”kuristaja” Hakkaraistakin.

Huhtasaaren motto: ”Kannattaa olla oma itsensä, vaikka oma itse osoittautuisi kuinka oudoksi. Se kannattaa silti.” Tosi on! Vilpillisyysoutous palkittiin. Ilman gradua huijarimaisteri olisi todennäköisesti jonkin kiihkouskovaisen lahkon pyhäkoulunopettaja. Kirjailija Jari Tervo muistuttaa Huhtasaaren luonnehtineen itseään ”kiltiksi, rehelliseksi ja uskovaiseksi”. Uskovaisuus pitänee kutinsa. Ainakin hän nauttii olostaan rukousaamiaisilla kiittämässä jumalaansa.

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteen professori Tapio Puolimatka on opetuksessaan ja kirjoituksissaan jatkuvasti mollannut tiedettä. Ja keskittynyt muun muassa fundamentalistisen taikauskonnon ja älyttömän luomisopin hilaamiseen tiedon sijaan kouluopetukseen. Sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kiusaamiseen. Profeetan jutut ovat täynnä faktojen ja aiempien tutkimusten räikeää vääristelyä. Sekä pitkiä lainauksia ilman lähdeviitteitä.

Heinäkuussa Puolimatka julkaisi kirjoituksen ”Kampanja pedofilian laillistamiseksi”. Siinä hän päätteli tasa-arvoisen avioliittolain johtavan pedofilian laillistamiseen. Nyt yliopisto sai tarpeekseen ja sanoutui irti ”yliopiston arvojen vastaisesta kirjoituksesta”. Yliopisto läpivalaisee hänen opetustaankin yliopistolla. Sitten päätetään, ryhtyykö yliopisto ”joihinkin toimenpiteisiin”. Kenkää!
Yksi harvoista Puolimatkan pedofiliakirjoituksen puolustajista on Päivi Räsäsen (kd) ohella Huhtasaari. Hän väittää Puolimatkan joutuneen ”vainon kohteeksi”.

Kirjoittaja on päivystävä dosentti.