Laura Meriluoto on parempi tilaamaan kuin laittamaan ruokaa

Missä synnyit?
Kuusankoskella

Ikä?
33 (huhtikuussa 34)

Koulutustaustasi?
Yhteiskuntatieteiden maisteri (sosiologian pääaineesta)

Ammattisi siviilissä?
Sosiaalialan järjestötyöntekijä

Millainen perhe sinulla on / keitä perheeseesi kuuluu?
Vanhemmat, isovanhemmat ja sisko.

Missä ja miten asut? Ja miksi asut juuri siellä?
Asun kerrostalokaksiossa Kuopion Haapaniemellä. Tykkään asua lähellä keskustaa ja kaikkia palveluita. Haapaniemeltä pääsee helposti pyörällä melkein joka paikkaan.

Miten vietät vapaa-aikaasi (harrastukset)?
Tällä hetkellä kampanjoiden ja kunnallisia luottamustehtäviä hoitaen. Muulloin tärkein harrastukseni on thainyrkkeily MMA Kuopion riveissä. Sen lisäksi luen, teen käsitöitä ja ulkoilen mielelläni.

Mitä TV-ohjelmia seuraat?
Mieluiten pohjoismaisia rikosdraamoja. Joskus myös Emmerdalea.

Millaista musiikkia kuuntelet?
Olen elänyt teini-ikäni 1990- luvulla, ja tykkään edelleen kuunnella tuon ajan hittejä. Lempibändejäni ovat mm. Apocalyptica, PMMP ja Apulanta.

Minkä biisin vetäisisit karaokessa? Miksi?
Jätän karaokelaulamisen mieluummin muille.

Mitä lukemaasi kirjaa suosittelisit muille ja miksi?
Patrick Rothfussin Tuulen nimi. Erinomainen fantasiakirja, jonka kieli, tunnelma ja tarina tekivät minuun aikoinaan suuren vaikutuksen.

Missä näet itsesi 10 vuoden kuluttua?
Pääministerinä.

Millainen ruoanlaittaja olet?
Olen parempi tilaamaan ruokaa. Myös pakastepitsan paistaminen uunissa onnistuu useimmiten. Lihaa en käytä missään muodossa.

Milloin itkit viimeksi? Miksi?
Kun koirani Donatello kuoli. Se kulki kanssani pitkän matkan ja oli mukana monessa merkityksellisessä hetkessä. Ikävä on kova edelleen.

Onko sinulla lemmikkejä? Jos on, mitä?
Ei valitettavasti.

Minne teit viimeisimmän lomamatkasi? Miksi matkustit juuri sinne?
Varmaankin matkustin junalla kotiseudulle Kouvolaan sukulaisten luona käymään.

KuPS vai KalPa? Miksi?
KuPSin pelejä tulee käytyä katsomassa useammin, mutta en osaa laittaa tärkeysjärjestykseen näitä.

Paras paikka Kuopiossa? Miksi?
Kesäinen Kuopion tori. Rakastuin siihen heti, kun sen ensimmäisen kerran koin. Tunnelma on siellä leppoisa ja hyväntuulinen.

Yllättävin puolesi? / Tätä et tiennyt minusta?
Kun en tee vaalikampanjaa, käyn useasti viikossa treenaamassa thainyrkkeilyä. Olen kerran myös otellut (ja voittanut) thainyrkkeilyn salikisoissa.

Kuka

• Laura Meriluoto
  • Ikä: 33
  • Puolue: Vasemmistoliitto