Maikki ja Maisa ovat vloggaavia tätejä

Maikki ja Maisa vloggaavat omaksi ilokseen. Videoista syntyy päiväkirja, jota on mukava katsella myöhemmin. Kuva: Laura Töyräs

Naiset tekevät videoita arkisista asioista, kuten ruoanlaitosta. Joka videolle mausteeksi saadaan hersyvää naurua.

Vai että tätivloggaus! Mitäs se sellainen on, tuumi Maisa vuonna 2015 lukiessaan naistenlehteä lääkärin aulassa.
– Siinä odotellessani luin juttua, jossa kerrottiin, että tätivloggaus tulee nyt! Minulle videoblogit olivat ihan uusi juttu. No lääkärikäynnin jälkeen menin Maikin luo, ja aloin selostaa, että tässä muuten on meille tädeille uutta yhteistä tekemistä, Maisa muistelee.
Ja Maikkihan innostui heti. Kaksikko aloitti tätivloggauksen vuoden 2016 alkajaisiksi, ja nyt takana on jo 60 videota, sekä lukuisia hauskoja kokemuksia. Tädit löytää YouTubesta nimellä Maikkimaisa vlogi.

MAIKIN ja Maisan tarina alkoi kuitenkin jo 14 vuotta sitten, kun naiset tapasivat Nilsiän harrastajateatterin näytelmäryhmässä.
– Tauoilla ja väliajoilla ehdimme jutella, ja huomasimme, että meillä natsaa tosi hyvin yhteen. Olemme myös olleet työkavereita ja aikanaan siis nähneet päivittäin. Mutta sitten Maikki muutti Kuopion keskustaan, ja tiemme vähäksi aikaa erkanivat, Maisa kertaa.
– Kunnes vloggaus taas yhdisti meidät tiiviimmin, Maikki täydentää.

KAKSIKKO ei käsikirjoita vlogipäivityksiään etukäteen, vaan antaa niiden tulla sellaisena pläjäyksenä kuin on tullakseen. Toki aihe päätetään yhdessä ennen kuin voidaan alkaa videoida.
– Suorastaan kieltäydymme suunnittelemasta videoita. Haluamme, että videoilla nähdään aitoa olemista ja tekemistä, ja annamme jutun pulpahdella, naiset sanovat.

MAIKIN ja Maisan videoilla nähdäänkin paljon hersyvää naurua, kun kaksikko päättää keskustella tai testata milloin mitäkin. Puhetulva on melkoinen, sen kaksikko tietää itsekin.
– Omaksi huviksi tätä ennen kaikkea tehdään. Näitä on kiva sitten katsella jälkikäteen, kun videoista jää muisto, eräänlainen päiväkirja. Kun videota katsoo myöhemmin, tulee aina hymy huulille, kun on niin hauska muistella, mitä olemme milloinkin tehneet, Maikki ja Maisa nauravat.
Aiheet liittyvät yleensä naisten arkeen. Jos oltaisiin muutenkin menossa piknikille tai jumppaan, voidaan siihen yhdistää videon tekeminen. Videoita Maikki ja Maisa ovat kuvanneet muun muassa ruoanlaitostaan, ratsastustunnilta, paljuilusta, juhlapyhistä, siivouksesta, shoppailusta ja hyvinvoinnista.

OMASTA arjestaan tehtyjen videoiden lisäksi kaksikko testaa vlogeissaan kaikenlaista.
– On kyllä tullut tehtyä paljon kaikkea, mitä ei olisi ilman kaveria tullut tehtyä, tai mihin ei ehkä olisi uskaltautunut ilman ideaa vlogipäivityksestä. Kuten tämä vierailu toimitukseen ja lehtihaastattelu.
Maikki ja Maisa sanovat rohkaistuneensa koko ajan vlogipäivitysten myötä. Aikaisemmin he saattoivat ujostella kuvaamista julkisilla paikoilla, mutta nyt tabletin uskaltaa jo kaivaa laukusta missä vain.
– Haaveenamme onkin, että menisimme vielä paljon ulos ja uusiin tiloihin kuvaamaan, sekä tekisimme paljon uusia asioita.

MAIKKI ja Maisa arvelevat, että suurin osa heidän seuraajistaan on myös naisia.
– Vanhat tutut ja työkaverit seurailee, jotta saavat tietää mitä meille kuuluu. Osa seuraajista on myös nuoria, joista on hauskaa katsoa vanhempien tätien touhuiluja ja he huvittuvat videoista, Maisa hymähtää.
Naiset tietävät, että esimerkiksi jotkut heidän lastensa kaverit seuraavat tätivlogia. Yhteensä tilaajia on noin 70.
– Emme me mitään massayleisöä tavoittele, vaan teemme tätä niin kauan, kuin se meistä itsestämme on mukavaa.