Marc Sabat on loistava vetämään päikkärit

Marc Sabat on ollut Lyonin aluemestari korkeushypyssä. Kuva: Sabatin kuva-arkisto

Jatka lausetta

Olen loistava… vetämään päikkärit, mihin nykyään on harmittavan harvoin mahdollisuus.

Suurin asia jonka olen oppinut elämäni aikana on… että ikinä ei ole liian myöhäistä uuden oppimiselle. Jos haluat muutosta, tee päätös ja ala toimimaan. Jos epäonnistut, olet ainakin yrittänyt.

En olisi ikinä uskonut… että elän elämästäni enemmän aikaa Suomessa kuin Ranskassa. Olen nyt jo tehnyt niin.

Noloa myöntää, mutta… minua ei nolota.

Paras lapsuudenmuistoni… on lomat Megevessä Alpeilla pikkuveljeni kanssa.

Haluaisin oppia… olemaan entistä parempi isä. Vanhemmuus, jos mikä, on vaikea laji.

Kymmenen vuoden päästä olen… kesät omalla mökillä järven rannalla.

Kotini paras puoli on… oma nojatuolini, johon muilla ei ole asiaa, jos olen kotona.

Koen loukkaavana… kun joku sanoo: ”Sinulla on niin hyvä kamera, ei ole ihme että tulee hyviä kuvia”.

Voisin syödä pelkästään… patonkia ja juustoja.

Jännitän… muun muassa hammaslääkärissä, hississä, lentokoneessa ja omien lasten urheilukilpailuissa tai esityksissä.

Jos saisin yhden toiveen, toivoisin… että seuraavat sukupolvet voisivat elää rauhassa ja hengittää vielä pitkään puhdasta ilmaa. Tällä hetkellä ei näytä hyvältä.

Joskus tuntuu, että… hyvät asiat tapahtuvat silloin, kun niitä vähiten odottaa.

Tunnen vastustamatonta halua… omaa valokuvanäyttelyä kohtaan. Sellainen olisi hienoa saada toteutettua.

Inhoan luonteessani sitä, että… voisin tehdä töitä jatkuvasti. Se ei ole hyvä, perhe kärsii siitä. Ja pitemmän päälle varmasti itsekin.

Hyvä ystävä on… parhaimmillaan kuin pitkäkestoinen sisarussuhde.

Olen virkeimmilläni… iltasella, parhaat ideat tulevat silloin.

Minut saa liikuttumaan… lapsiin kohdistuvat vääryydet.

Osoitan tunteeni… Pienillä arkisilla tekosilla ja myös puhumalla. Pakko silti myöntää, että minuun on pikkuisen tarttunut Suomimies-syndrooma.

Et ehkä koskaan olisi uskonut, mutta… olen ollut Lyonin aluemestari korkeushypyssä, vaikka itse olen lyhyt pätkä.

Minulla on pakkomielle… onnistumisen kanssa, mikä johtuu varmasti urheilutaustastani. Kilpailuhenkisyys jäi päälle.

Ihailen… äitejä, sillä he tekevät jatkuvasti tuplavuoroa ja jaksavat silti.

Salainen taitoni on… hirmu salainen, koska en minäkään ole huomannut sitä.

Kun kukaan ei näe… joku on sammuttanut valot tai sitten kaikilla on silmät kiinni.

En voi sietää… lipeäkalaa ja silliä.

Haluaisin matkustaa… uudestaan Norjaan, mutta tällä kertaa luontolomalle perheeni kanssa ja asuntoautolla.

Kuopiossa rakastan… sitä, että pääsee helposti luontoon, metsään tai järven rannalle. Rakastan myös kuopiolaisia. He ovat vastaanottaneet minut kuin oman kylän pojan silloin, kun tulin Ranskasta.

Jos löytäisin maasta kaksikymppisen… nuorena olisin mennyt pubiin tuhlaamaan ne, mutta nykyään en tekisi mitään erikoista.

Marc Sabat

• Ammatti: Valokuvaaja ja videokuvaaja