Minttu Knuutin bravuuri keittiössä on salaatit ja pastaruoat

Missä synnyit?
-Kuopiossa vuonna 2001

Ikä?
18-vuotias

Koulutustaustasi?
Peruskoulun jälkeen kävin kymppiluokan, sitten hain Kuopion taidelukio Lumitiin.

Ammattisi siviilissä?
Opiskelija

Millainen perhe sinulla on / keitä perheeseesi kuuluu?
Äitin puolelta minulla on pikkusisko, äidin aviomies, sekä hänen tyttönsä. Isi asustaa myös Kuopiossa. Minulle tärkeitä ihmisiä ovat myös minun ukki ja mummi.
Minulla on myös poikaystävä.

Missä ja miten asut? Ja miksi asut juuri siellä?
Asun Kuopiossa yhdessä poikaystäväni kanssa. Kuopio on meidän molempiemme kotikaupunki ja luonnollisesti opiskelujen ohessa muutimme Kuopion sisällä ensi asuntoomme muutama viikko sitten.

Miten vietät vapaa-aikaasi (harrastukset)?
Vapaa ajalla tykkään olla ystävieni kanssa tai olla ihan vain kotona. Harrastuksia minulta löytyy ratsastus, jossa kisasin vielä aktiivisesti muutamia vuosia takaperin. Nykyään työt ja koulu on mennyt harrastuksien edelle ja ajan puutteen vuoksi ne ovat jääneet vähemmälle. Tykkään kumminkin välillä käydä vielä ratsastamassa. Se antaa minulle voimaa arkeen!

Mitä TV-ohjelmia seuraat?
Seuraan hyvin vähän TV-ohjelmia, mutta välillä tulee katsottua esimerkiksi Selviytyjät Suomi tai Tähdet Tähdet sarjaa. Katson enemmän sarjoja ja elokuvia Netflixistä.

Millaista musiikkia kuuntelet?
Musiikki makuni on hyvin laaja! Kuuntelen popista rokkiin kaikenlaista musiikkia.

Minkä biisin vetäisisit karaokessa? Miksi?
-Varmaan Idolsin- Tuulet puhaltaa tai YOUNGHEARTED- Hetkeksi.
Muistan kun ala-asteella lauloimme aina musiikin tunnilla tuulet puhaltaa kappaletta. Meillä oli myös mökillä karaoke laitteet ja se kappale pääsi ehdottomasti ykköseksi karaokessa. Younghearted- hetkeksi kappale on taas minulle ja minun äidille tärkeä kappale ja sitä on aina mukava laulella auto matkoillakin.

Mitä lukemaasi kirjaa suosittelisit muille ja miksi?
-Muistan nuorempana lukevani Nummelan ponitalli kirja sarjaa. Sitä voisin suositella nuoremmalle lukija kunnalle. Elämäkerta kirjat ovat myös mielenkiintoisia!

Missä näet itsesi 10 vuoden kuluttua?
– 10 vuoden kuluttua voisin nähdä itseni työelämässä. Opinnot näyttäisivät nyt siltä, että psykologia ja filosofia kiinnostaa. Psykologin työ kiinnostaa minua varsinkin lasten ja nuorten parissa. Tällä hetkellä olen työskennellyt neljän vuoden ajan ravintola-alalla, mutta en usko että tälle alalle jäisin. 10-vuoden kuluttua näkisin itseni myös asumassa omakotitalossa koiran ja poikaystäväni kanssa. Voi olla, että tässä vaiheessa elämää minulla olisi jo lapsia.

Millainen ruoanlaittaja olet?
-Ruoan laitto taitoja olen päässyt jo hiomaan omaan kotiin muuttaessa. Tykkään tehdä ruokaa ja haluan panostaa myös kasvis puoleen. Salaatit ja pasta ruoat ovat minun bravuurini.

Milloin itkit viimeksi? Miksi?
-Välillä stressi ja väsymys saa minulla tunteet pintaan. Silloin paras tuki ja turva on perhe ja ystävät! Viimeksi taisin itkeä ihan pelkästään onnesta!

Onko sinulla lemmikkejä? Jos on, mitä?
-Meillä perheessä on yksi koira. Wilson on 19 viikkoinen bernhardin pentu ja se painaa jo huimat 36 kiloa. Wilson asustaa äitini luona.

Minne teit viimeisimmän lomamatkasi? Miksi matkustit juuri sinne?
-Ulkomailla kävin viimeksi 8 luokalla vuonna 2016. Kävimme äitini kanssa Teneriffalla ihan vain lomailemassa ystävämme luona.

KuPS vai KalPa? Miksi?
-KalPa. Meidän perheessä jääkiekko on osa elämäämme ja työskentelen myös itse KalPan ottelutapahtumissa KalPa Shopissa myymässä fanitavaraa.

Paras paikka Kuopiossa? Miksi?
-Kuopion tori ja satama. Varsinkin kesäisin torille on ihana mennä jätskille ystävien kanssa ja siitä jatkaa satamaan katselemaan lähteviä laivoja kohti liplattavaa Kallavettä. Kallavesi on myös lähellä sydäntäni. Meidän mökkimme on Kallaveden äärellä ja monet kesät olemme menneet aina mökille viettämään kaunista kesä päivää.

Yllättävin puolesi? / Tätä et tiennyt minusta?
Nuoreen ikääni nähden olen kokenut hyvin paljon. Kymppiluokka oli huikea kokemus, joka kasvatti minua ihmisenä valtavasti. Sain huimasti lisää työkokemusta työharjoittelu jaksoista ja opin myös paljon itsestäni. Opin itsestäni sen, että ikinä ei pidä antaa periksi ja että kaikki järjestyy, olkoon tilanne mikä tahansa. Löysin itsestäni uuden puolen; sinnikkyys.

Kuka

  • Minttu Karoliina Knuuti
  • Ikä: 18
  • Puolue: Sininen tulevaisuus
  • Ammatti: Opiskelija