Mitä on rakkaus?

Media työntää meille epäterveen rakkauden draamaa, jossa ehdollinen rakkaus käy sairasta vaihtokauppaa milloin mistäkin. Ihmiskunnan tiellä ovat menneet puurot ja vellit sekaisin kauan sitten. Nyt elämä näennäisen rankalla kädellä opettaa meille sitä, mitä rakkaus ei ole.

Jos pysähdyt hetkeksi katsomaan maailmaamme, voit selvästi erottaa ääripäistyvät tapahtumat, jotka huutavat aitoa rakkautta ihmisjoukoissa, ryhmissä ja yksilöissä. Kvanttifysiikan mukaan rakkaus, kuten kaikki, on energiaa, jolla on värähtelytaajuus.
Ilmiömaailmassamme, jossa kommunikoimme ja kuvannamme kokemuksiamme ja havaintojamme, rakkausenergia ilmenee minulle seuraavasti. Se on sekoitus tuntemuksia ja tunteita. Nuo tunteet synnyttävät revontulimaista läikehdintää olemuksessani.

Kokemuksessani rakkaudessa tuntuvat aito hyväksyntä, salliminen sitä kohtaan, mikä omassa olemuksessani ja ulkopuolellani on ja ilmenee, kun se kerran jo on ja ilmenee. Rakkaudessa tuntuvat armo ja anteeksianto sekä myötätunto. Rakkaudessa tuntuvat syvä kiitollinen nöyryys sekä kihelmöivä vilpitön ilo ja keveys.
Rakkaudesta kumpuaa innoitus, jonka lopputuloksena syntyy pyyteettömän rakkauden ilmiöitä. Epäitsekkäitä tekoja riistämättä muilta ja itseä kaltoin kohtelematta. Tekoja, joiden vilpitön tarkoitus on auttaa maailmaa voimaan paremmin pala kerrallaan.

Rakkaudesta kumpuaa syvä ymmärrys, että olemme yhtä. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Syntyy luomisvastuu. Kokemukseni mukaan aito rakkaus voi kohdistua kaikkeen. Rakkaus muodostuu kokijassa eikä ole riippuvainen ulkoisista tekijöistä. Heijastuksen laki saa aikaan sen, että ulkoiset tekijät haastavat rakkautta esiin juuri niillä keinoilla, jotka kokija tarvitsee.

Aidon rakkauden kautta olen oppinut asettamaan ja ilmaisemaan ne rajat, jotka pitävät yllä tervettä rakkautta omasta totuudestani käsin. Rakkauden opintieni ei lopu koskaan. Olemme kukin itse vastuussa omasta rakkaudestamme meissä itsessämme. Tunteet, jotka aiheuttavat kipua, ovat kokemukseni mukaan rakkauden pyyntöjä.

Kun oivallamme ja ymmärrämme omassa totuudessamme mitä jokin ei ole, olemme taas askeleen verran lähempänä totuutta. Erillinen ja ehdollinen rakkaus jättää meidät yksin ja irti maailmasta, jonka osa olemme. Monet ihmissuhteet ovat kokemukseni mukaan suurimpia rakkauden pyyntöjä ja parhaimmillaan voimme yhdessä toisen kanssa oppia, oivaltaa ja kasvaa tietoisesti aitoon rakkauteen.
Jotta opimme, mitä rakkaus on, meidän on usein kokemuksen kautta ymmärrettävä mitä se ei ole.

Kirjoittaja on bloggaaja ja hyvinvointialan yrittäjä.