Nelli Berg: ”Olin innokas ottamaan osaa kisaan kuin kisaan”

Nelli Berg on aina ollut läheinen sisarustensa kanssa.

Nelli Berg, 33, kliininen asiantuntija

”Lapsuudenkotini, valkoinen tiilitalo on Siilinjärvellä. Kotimme oli rauhallisessa omakotitalokorttelissa, jossa asui useita lapsiperheitä ja leikkipuisto oli aivan vieressä. Muutimme Kuopioon vuonna 1997 ollessani 12-vuotias ja aloitin kuudennen luokan Päivärannan ala-asteella, joka oli todella jännittävää.

Minulla oli turvallinen ja onnellinen lapsuus, jossa perhe on ollut aina keskiössä. Meitä sisaruksia on seitsemän ja olemme kasvaneet tiiviisti yhteen. Olemme parhaimpia ystäviä. Vaihdamme kuulumiset päivittäin, Whatsapp-ryhmässä, jossa kirjaimellisesti on ”koko klaani”.

Olin lapsena aktiivinen ja innokas tekemään kaikkea. Minulla oli useita ystäviä. Pelasimme kymmentä tikkua laudalla, poliisia ja roistoa, hypimme ruutua, pelasimme jalkapalloa, pesistä tai mitä nyt ikinä keksittiinkään. Äidin mukaan omasin vankan itseluottamuksen ja olin innokas ottamaan osaa kisaan kuin kisaan. Eikä sillä ollut merkitystä olinko hyvä vai ei, sillä omasta mielestäni olin riittävän hyvä ja jos en pärjännyt, päätin pärjätä seuraavissa kisoissa.

Nautin lapsena liikunnasta ja jalkapallo on ollut aina tärkeä osa elämääni. Kävin pienenä tyttönä katsomassa isäni Tarzan-joukkueen pelejä ja muistan olleeni todella ylpeä isästäni. Halusin itsekin pelata ja jalkapallo vei minut mukanaan. Kaikki perheessämme ovat pelanneet jalkapalloa ja jalkapallo määritteli pitkään perheemme arjen tahdin.

Parhaat kouluvuoteni tunnen viettäneeni Hatsalan yläkoulussa liikuntaluokalla ja Klassillisessa lukiossa urheilulukion puolella. Kuljimme koulun käytävillä jalisjoukkueen colleget jalassa, märällä vastapestyllä tukalla, pitkät sukat käärittynä nilkkoihin. Olen saanut käydä koulua parhaimpien ystävieni, joukkuekavereideni kanssa ja olen löytänyt aviomieheni myös lukiosta. Kouluvuodet ovat siis olleet erittäin merkityksellisiä elämässäni ja muistelen niitä suurella lämmöllä.”

  • Sarjassa tutut savolaiset muistelevat lapsuuttaan.