Olli Taskinen: ”Olin lapsena reipas ja kuljin itsenäisesti harrastuksiin”

Olli Taskinen tykkäsi lapsena pelata pihapelejä. Kuva: Taskisen albumi

Minä lapsena: Olli Taskinen, 28, muotoilija, salibandyn pelaaja Salibandyseura Welhoissa

”Lapsuudenkotini sijaitsee Nilsiässä. Vietin käytännössä koko lapsuuteni siellä, vaikka välillä asuimme pieniä hetkiä muuallakin. Asuimme rivitalossa Nilsiän keskustassa, josta kaikkialle Nilsiässä on lyhyt matka. Palveluiden läheisyys on jäänyt päälle, sillä nykyäänkin tahdon kaiken olevan kävelymatkan päässä.

Lapsuuteni oli mukava. Minulla on kaksi veljeä ja päivät kuluivat pelaillen ja ulkoillen. Naapuruston lasten kanssa pelailtiin pihaleikkejä ja -pelejä. Pihallamme oli jalkapallomaali sekä myöhemmin myös sählymaali. Taitaapa pihan nurmi olla vieläkin vähän heikossa kunnossa peliemme ansiosta. Nurmi ei tainnut oikein pitää meidän pihapeleistämme. Iso piha antoi kuitenkin mahdollisuuksia liikkua ja leikkiä. Sisätiloissa usein rakenneltiin Legoilla.

Olin lapsena reipas ja kuljin itsenäisesti harrastuksiin. Harrastin jalkapalloa ja salibandya. Jalkapallon lopetin joksikin aikaa kyllästykseen, kun muut pelaajat eivät syötelleet riittävästi. Myöhemmin aloitin jalkapallon uudelleen. Salibandy on pysynyt mukana ala-asteelta tähän päivään saakka. Ensi pelailin sählykerhoissa ja myöhemmin meidän ikäluokalle perustettiin joukkue. Tuon ajan joukkuekavereihin tulee edelleen pidettyä jonkin verran yhteyttä.

Kävin kouluni Nilsiässä peruskoulusta lukioon saakka. Lempiaineeni oli ehdottomasti liikunta. Pidin myös kuvaamataidosta, kotitaloudesta ja käsitöistä. Kouluaika oli minulle mieluista ja Nilsiässä oli helppoa ja turvallista käydä koulua.”

  • Sarjassa tutut savolaiset muistelevat lapsuuttaan.