Pääpaikkanimitys oli pimitys

Ei ole tarvinnut Fimean takia tarjota lounasta Markku Rossille.

Savon Sanomat kertoo 21.2. karusti, että Fimean pääpaikkanimityksen jälkeen työntekijät ovat vähentyneet Kuopiossa. Fimean johtajat ja henkilöstö ovat juurtuneet pääkaupunkiin kuin tatit. Kuopion yksikkö kuihtuu. Kirjoitin 26.7. Viikkosavossa, että keskusta höynäytti kuopiolaisia kompromissiratkaisuksi kutsutulla valeuutisella. Lupasin tarjota kansanedustaja Markku Rossille anteeksipyyntölounaan, jos Kuopiosta tulisi oikeasti Fimean pääpaikka. Rossi kiitti julkisesti kutsusta ja lupasi palata pöytävaraukseen (Viikkosavo 2.8.).

ROSSI pörhenteli valtiomiesmäisillä kliseillä: ”Savo-Karjalan kansanedustajat ovat tehneet hartiavoimin töitä Fimean eteen yli puoluerajojen” (Viikkosavo 19.7.). Rossi nimitti Sipilän sumutusta hallituksen torjuntavoitoksi ja jallitti syyn kokoomukselle. Rossi heittäytyi marttyyriksi kirjoittamalla ”tyypillisestä keskustan arvostelusta”. Hän muistutti, että Fimeaan Kuopion siirtoa jarruttivat kokoomusministerit Paula Risikko ja Laura Räty. Kansanedustaja Sari Raassina (kok.) sentään tunnisti, että Fimea-päätös oli epäedullinen Kuopiolle.

EI ole mikään uutinen, että etelän kokoomus vastusti Fimean siirtoa Kuopioon ja Risikko oli juonessa mukana. Hän käytti Fimeaa kauppatavarana oman vaalipiirinsä hankkeissa. Uutinen on se, että aluepolitiikalla meuhkaavat perussuomalaiset (siniset) ja keskusta eivät oikeasti halunneet siirtää Fimeaan Kuopioon.

MIKSI sitten pääministeripuolue salli Fimean johtajien halveksia ministeri Liisa Hyssälän päätöstä? Olihan vielä alueellistamiseen tarkoitetuilla 13 miljoonalla eurolla organisoitu paikkakuntariippumaton Fimea. Ilmeisesti keskusta myy minkä tahansa päätöksensä, jos kokoomus ei vain kaada maakuntauudistusta.

KUOPION Fimean petetyn yksikön työntekijöiden faktat ovat täysin erilaiset kuin Kuopion äänestäjille tarjottu peitetarina. Koska Rossi väittää, että tulkintani on yleistä keskustavastaisuutta, muistutan myös kokoomuksen munauksesta. Kokoomuksen tolkuton valinnanvapauslobbareiden nuoleskelu pilaa aivan yhtä paljon sotea kuin keskustan halu tunkea sote maakuntamalliin. Pyytäisin Rossilta nöyrästi anteeksi ja maksaisin ilolla hänelle pitkän lounaan, jos Fimean ylijohtaja ja hänen kaverinsa muuttaisivat joskus Savilahteen. Ei tarvitse pelätä!