Paco Nucci: ”Vietin lapsuuttani monessa eri maassa”

Paco muutaman vuoden vanhana Argentiinassa. Paco on kotiutunut Kuopioon paremmin kuin hyvin: Hän on muun muassa voittanut savon murremestaruustittelin. Kuva: Nuccin kuva-arkisto

Minä lapsena: Paco Nucci, ravintolayrittäjä

Olen syntynyt Napolissa 7. kesäkuuta 1972. Muutin perheeni kanssa Meksikoon ollessani kuusikuinen vauva. Asuimme Meksikossa kaksi vuotta, jonka jälkeen muutimme Argentinaan Buonos Airesiin. Meksikosta en muista kovin paljoa. Argentinasta muistan varsinkin naapurin lammaskoiran ja jättiläisrupusammakon, joka seisoi usein meidän kotiovella. Italiasta muistan äidin tekemän kurpitsapastan ja muita hänen tekemiä herkkuruokia.

Lapsuuden perheeseeni kuului vanhempien lisäksi 2 vuotta vanhempi veli ja 10 vuotta nuorempi sisko. He asuvat nyt molemmat Suomessa.
Ylä- ja alakoulun kävin Napolissa. Opiskelin sitten kielikoulussa. Olen edelleen kirjoilla Helsingin yliopistossa. Puhun suomen kielen lisäki, ranskaa, espanjaa, englantia, italiaa, napolin kieltä, portugalia, vähän ruotsia ja tietenkin savoa.

Lapsena minulla oli pitkä kihara tukka ja olin erittäin vilkas – näin äiti kertoi. Pacoksi minua sanottiin jo pienestä lähtien, sehän on espanjankielinen käännös minun oikeasta nimestäni Francesco. Meksikolainen tätini sanoi minua Pacoksi ja se jäi käyttöön.

Jalkapallo oli minulle pienestä asti kaikki kaikessa. Lähdimme kavereiden kanssa koulun jälkeen pelamaan ja tulimme illalla myöhään. Äiti oli parvekkeella odottamassa ja huutamassa kun olin koko päivän poissa ja silloin ei ollut kännykköitä.

Napolilaisena sopeudun helposti asioihin ja tilanteisiin ja otan aina uusia haasteita vastaan. Toivottavasti saan jonain päivänä maisteritutkintoni suoritettua. Aloitin Helsingin yliopistossa opinnot vuonna 1998. Enää olisi 3 kurssia jäljellä ja gradu vielä tekemättä. Ehkä joskus.

Kuva: Nuccin kuva-arkisto