Persujen arvopohja

Eduskuntapuolueista persuissa on ylivoimaisesti eniten 2004–2019 rikossyytteen saaneita (25 %) europarlamenttiin pyrkivistä (HS 19.5.). Ruotsalaiset ja vihreät ovat puhtaita pulmusia. Kaikissa muissa puolueissa rikossyytettyjä on 5 %. Eniten syytteitä on tullut pahoinpitelyistä, törkeistä rattijuopumuksista ja huumausainerikoksista. Eduskunnassakin istuu lukuisia rikossyytteen tai tuomion saaneita. Eri puolueissa. Eduskunta, Arkadianmäen ongelmajätelaitos.

Puolueet vähättelevät aina omiensa tekemiä rikoksia. Edustaja Teuvo Hakkarainen (ps) tuomittiin sakkoihin edustajakollegansa pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta. Teuvosta kyse oli leikinlaskusta. Joka tapauksessa erinomaista persunormaalia vaalityötä. Teuvo meni taas heittämällä eduskuntaan. Henkilökohtaisella ääniennätysvyöryllä. Edustaja Ano Turtiainen (ps) sai sakot yllytyksestä SPRn toimipisteiden tuhoamiseen. Turtiainen rehvasteli ja kirkasti persujen kristillissiveellisen arvopohjan: ”[persuissa] tämä tuomio on vain sulka hattuun”. Tätä puhetta kuulee yleensä järjestäytyneen rikollisuuden edustajilta. Turtiaisella on kolme aiempaa tuomiota pahoinpitelyistä. Niistä yksi kohdistui lapseen. Friikkien keräilyn persuihin aloitti aikoinaan Timo Soini. Psykohistorioitsija Juha Siltala: ”Keskustelkaa vaan rotat arvoista!”

Viime päivinä persujen vpj ja ulkoasiainvaliokunnan pj (sic!) Laura ”Kopioimalla maisteriksi” Huhtasaari on hännystellyt pitkin Eurooppaa persujen äärioikeistolaisten sisarpuolueiden fyyrereitä, Putin-faneja. Jopa persujen toveripuolueen ruotsidemokraattien pomo Jimmie Åkesson äimistelee (HS 9.5.), ”miksi suomalainen puolue liittoutuu Venäjän-ystävien kanssa”.

Persujen eurovaaliehdokas Olli Kotro (IS 16.5.): ”Suomen on irtauduttava Schengenin sopimuksesta ja perustettava Venäjän kanssa viisumivapaa vyöhyke pienelle määrälle ihmisiä”. Persuille, Putinin ”hyödyllisille idiooteille” ei merkitse mitään, että Venäjä polkee räikeästi ihmisoikeuksia, käyttäytyy vihamielisesti naapurivaltioita kohtaan, kylvää kuolemaa ja miehittää osaa Ukrainasta. Itävallan varaliittogangsteri, persumielisen äärioikeistolaisen FPÖ-puolueen pj narahti, kun oli valmis ottamaan venäläistä rahaa. Sillä piti ostaa media ja tehdä se puolueelle kuuliaiseksi. Venäläisille valtion urakoita.
Tällaisista putinismin, korruption, rasismin ja natsiaatteen kyllästämistä piireistä persut ovat löytäneet henkisen kotinsa.

Kirjoittaja on päivystävä dosentti.