Pukki Party…

Nyt se on tapahtunut. Maailman suosituimman, seuratuimman ja harrastetuimman lajin ystävät ovat kuulleet meistä. Suomi on mainittu. Marginaalilajit vapiskaa!

Ja nyt en tarkoita KuPS:n hienoja esityksiä Eurooppa-liigassa tai sitä, että Kuopiosta lähetettiin Puolan valtakunnan televisioon suorana upea ottelu Puolan jättiläistä Legia Varsovaa vastaan. Vastaavaa näkyvyyttä Kuopio ei ole saanut Puolassa sitten mäkihypyn kulta-aikojen. Herätys markkinoijat ja vientifirmat!
Mutta jotain vielä suurempaa on tapahtunut!

Maailman kovimmassa jalkapalloliigassa, Englannin Valioliigassa kaikuu kannattajien laulu – ”Teemu Pukki Baby, Teemu Pukki oh”. Kaikki tietävät, että Teemu Pukki on suomalainen jalkapalloilija ja hieno ihminen. Teemu piti jo viime vuonna Englannin divarissa Pukki Partyja ennätyksiin asti. Nyt sama tahti jatkuu maailman seuratuimmassa sarjassa ehdottomalla huipputasolla.
Nyt saa nauttia!

Pukki Party on nähtävissä myös maajoukkueessa. Karsinnoissa maaliverkkoa on tähän asti heilutellut pääasiassa ”Teemu baby”. Teemun nousu maailmanluokan pelaajaksi ja maalintekijäksi on vihdoin nostanut jalkapallon kiinnostusta Suomessa. Maajoukkueen pelit myydään hetkessä loppuun ja media on samalla myös herännyt.

Jalkapallo on maailmalla kiistaton ykköslaji. Siksi siihen kannattaa myös Suomessa panostaa. Kykyjä ja osaamista kyllä löytyy. Resursseista on vaan pulaa. Kannattaa käydä keskuskentällä katsomassa, millaista kuvaa maailmalle Kuopiosta välittyy. Kannattaa myös maailmalla testata, miten ulkomailla tunnettaan suomalaisia urheilijoita? Formulamiesten lisäksi esiin nousee varmuudella jalkapallo ja Teemu Pukki.

On pelkkä myytti, että suomalainen ei voi menestyä jalkapallossa. Kyllä voi, todistavat Aulis Rytkönen, Jari Litmanen, Sami Hyypiä, Teemu Pukki ja monet muut. Aaliksen lisäksi tunnistamme oman kylän pojista viimeksi maailmalle lähteneinä Urho Nissilän ja meillä kukkaan puhjenneen Rasmus Karjalaisen. Jatkossa kannattaa seurata 17-vuotiasta Tony Miettistä, joka juuri siirtyi Kuopiosta Tanskaan. Samaan maahan, mistä Teemu Pukki siirtyi Englantiin. Latu on auki.

Pukki Partyn savolaista versiota kannattaa seurata livenä KuPS:n peleissä. Mestaruutta pukkaa.

Kirjoittaja on maailman menosta kiinnostunut eläkeläinen.