Pullisteleva SAK

Poliittiset lakot turmelevat demokratian ja äänestysinnon.

SAK uhittelee jopa yleislakolla. AY-kihot ovat valmiit rusikoimaan maan taloutta, kunhan hallitus saadaan polvilleen. Mieltä saa osoittaa ja sanan säilä heilua, kunhan protesti ajoittuu työajan ulkopuolelle ja syyttömiä ei vahingoiteta. Maan pysäyttäminen poliittisilla lakoilla vaatisi lakimuutoksen pohjoismaiden mallin mukaan.

AY-liike peittelee jäsenmääränsä putoamista keplottelemalla tilastoihin opiskelijoita ja eläkeläisiä. Yleinen työttömyyskassa YTK kasvattaa jäsenistöään. YTK:ssa on nykyään noin 400 000 jäsentä eli se on suurempi kuin STTK. SAK:sta on lähtenyt 10 000–15 000 jäsentä vuodessa (IS 9.1.).

Työntekijätkin alkavat kyllästyä AY-liikkeen pullisteluun. Fiksut duunarit tajuavat, että maan hallitus valvoo kansankunnan etua. Moni työntekijäkään ei sulata sitä, että ay-liike häiritsee lainsäätäjää ja murentaa kansantaloutta. Kehottakoon ego-ongelmainen SAK äänestämään oppositiota, jos maan hallituksen päätökset eivät miellytä, mutta lakatkoon aiheuttamasta sekasortoa. Vai rauhoittuuko ay-mafia vasta sitten, kun sen jäsenistön joukkopako edelleen kiihtyy?

Yhtä tuomittavaa on jos EK:n kihot sanelevat, miten pitää päättää tai fanaattiset luonnonsuojelujärjestöt kampittavat demokraattisesti tehtyjä enemmistöpäätöksiä. Tosin puolueetkin tahraavat maineensa vallanhimossaan ja pelaavat välillä mitalisijoista kuin liigaseurat palloilussa. Puoluejohtajilta kuulee aina typerän kommentin, kun kannatus laskee. ”Parannamme tulosta vaaleissa.” Toisin sanoen puolueet alkavat esittää vastuuttomasti asioita, joita äänestäjät haluavat kuulla.

Tärkeintä ei ole puolueen aate vaan se millä keinolla puolue saa nostettua kannatusta. Tissimissit ja urheilusankarit kelpaavat ehdokkaiksi. Aatteiden alennusmyynti alkaa heti kun kilpailijat huomaavat, että esimerkiksi vihreys myy. Kaikista puolueista tulee luonnonsuojelun kannattajia. Jos persut saavat jytkyn vastustamalla hallitsematonta maahanmuuttoa, muutkin puolueet alkavat vaatia rajavalvontaa. Löysiä ovat puolueiden periaatteet.

Millaista aatelippua kansanedustaja Sari Raassina (kok.) heiluttaa?
Hän ei puhu yhtään ympäristökriittistä sanaa Finnpulpista, mutta on Love Saimaassa vastustamassa Heinäveden kaivoshanketta. Ai niin, Heinävesi on siirtymässä vuonna 2019 Savo-Karjalan vaalipiiriin.