Puolustusvoimien kesäkiertue vierailee jälleen satamatorilla

Varusmiessoittokunnan showband huipentaa tapahtumaillan. Kuva: Puolustusvoimat

Illan pääesiintyjä on Varusmiessoittokunnan showband.

Puolustusvoimien kesäkiertue saapuu Kuopioon satamatorille ensi viikolla, torstaina 13.6. Luvassa on jälleen Puolustusvoimien kaluston esittelyä, lentoesitys sekä illan kruunaava Ilmavoimien soittokunnan, Rakuunasoittokunnan ja Varusmiessoittokunnan konsertti.

Sotilasmusiikki 200 -juhlavuoden kesäkiertue käynnistyy Kuopion satamatorilta.
Koko perheen tapahtuma alkaa kello 16 nykyaikaisen varusmiespalveluksen ja Puolustusvoimien kaluston esittelyllä sekä kello 17.35 Midnight Hawks -taitolentoryhmän esittelylennolla ja kello 17.50 Karjalan lennoston Hävittäjälentolaivue 31:n Hornet-esityslennolla, unohtamatta tietenkään Sotilaskodin tarjoiluja. Ilta huipentuu kello 18 alkavaan, parituntiseen kevyen musiikin konserttiin, jossa soittokunnat tarjoilevat vain parastaan.
Ilmavoimien soittokunnan Big Bandin solistina valloittaa Suomi Love -tähti Osmo Ikonen. Rakuunasoittokunnan Big Bandin kanssa yleisöä tanssittaa solisti Ressu Redford.
Illan pääesiintyjä on Varusmiessoittokunnan showband, joka ei ulkopulisia solisteja kaipaa; lähes 20-henkisestä yhtyeestä löytyy bändisoittajien, musiikintuottajan ja puhallinsektion ohella neljä tanssivaa ja räppäävää laulajaa. Lisäksi osa soittajistakin tarttuu mikkiin silloin, kun kappale iskee erityisen kovaa – mikä ei showbandin tapauksessa ole harvinaista.

Ohjelma:

Klo 16.00 Tapahtuma-alueen virallinen avaus
Klo 17.35 Midnight Hawks -taitolentoryhmän esittelylento (säävaraus)
Klo 17.50 Karjalan lennoston Hävittäjälentolaivue 31:n Hornet-esityslento (säävaraus)
Klo 18.00 Konsertti

Korjattu 10.6. klo 9.45: Korjattu virheellinen tieto lentoesityksestä. Tapahtumassa ei esiinny Utin jääkärirykmentti lentoesityksellä, vaan Midnight Hawks ja Hornetit. Lisätty myös ohjelmarunko.