Rieti on loistava vähättelemään itseään

Rieti Jauhiainen haluaisi oppia lukemaan ajatuksia. Kuva: Marc Sabat

Jatka lausetta

Olen virkeimmilläni… luontaisesti iltaisin ja nukun mielelläni aamupäivän puolelle. Itse asiassa ihan ok ominaisuus ravintola-alan ammattilaiselle ja muusikolle.

Olen loistava… vähättelemään itseäni. Eikä varsinaista kehumisen aihetta olekaan.

Suurin asia jonka olen oppinut elämäni aikana on… että todella monet ihmiset ovat mukavia, rehellisiä, yhteistyöhaluisia ja luottamuksen arvoisia.

Haluaisin oppia… lukemaan ajatuksia. Säästyisi paljon aikaa, vaivaa ja resursseja.

Kotini paras puoli on… lukollinen ulko-ovi, jonka kuitenkin saa hallitusti avattua sisäpuolelta. Tämä mahdollistaa sukulaisten ja ystävien vierailut hiljaisuuden retriitissäni.

Koen loukkaavana… kun aikuiset ihmiset huomauttelevat nenäni yläpuolisista ”sibeliusrypyistä”, jotka tietysti korostuvat, kun keskityn tai pohdiskelen. En tavallisesti ole sen huonommalla tuulella kuin muutkaan, paitsi kyseisten kommenttien jälkeen. Kai se pitää toivoa Joulupukilta botoxia.

Kuopiossa rakastan… rantaviivan runsasta määrää ja korkeaa laatua. Minun temppelini on tuulen kanssa painivat petäjät ja alttarini jääkauden koulimat kalliot.

Tunnen vastustamatonta halua… käyttää suomen kieltä moniulotteisesti ja -mielisesti. Hieman suoranuottisemmassa seurassa tämä voi korreloida epäkiitollisesti kommunikoinnin sujuvuuden suhteen.

Inhoan luonteessani sitä, että… olen varsin ujo ja kontaktien solmiminen on siksi vähän työlästä. Onnekseni kaveriporukassa on usein joku minua ekstrovertimpi, jonka ansiosta/pakottamana esimerkiksi festareilla tulee kätelleeksi ja jutelleeksi vuosikausien rumpali-idolinsa kanssa – kun on ensin puoli tuntia tärissyt kolmen metrin päässä kohteesta.

Hyvä ystävä on… parasta maailmassa. Ei tällä pallolla tarpomisesta tule yhtään mitään ilman luotettavaa olkapäätä ja vaihtoehtoisia näkemyksiä.

Minut saa liikuttumaan… moni asia. Koen kaiken vahvasti ja silmänurkkaa joutuu hieraisemaan varsinkin epäoikeudenmukaisuutta kohdatessaan.

Osoitan tunteeni… lähipiirilleni aidosti ja antaumuksella. Muuten suattaapi olla, että olen vuosien varrella varttunut varautuneempaan suuntaan.

Ihailen… aidosti viisaita ihmisiä, joilla on sydämen sivistystä.

Jos löytäisin maasta kaksikymppisen… se olisi vain ihan reilua. Olen itse hukannut ainakin satasen.

Mottoni on… ”Tilanteessa on syytä toimia tilanteen edellyttämällä tavalla.”

Et ehkä koskaan olisi uskonut, mutta… ämyreistäni kuuluu paljon useammin jotain ihan muuta kuin metallia tai edes rockia. Hyvä musa on aina hyvää musaa, edustipa tuo mitä lajia hyvänsä. Vastaavasti, ja valitettavasti, kaikesta ikinä missään toteutetusta musiikista vähintään 96,74% on melkoista liejua.

Salainen taitoni on… kyllä ansiokkaasti pysynyt salassa minultakin.

Kun kukaan ei näe… harjoitan kömpelöitä ja usein kivuliaita venyttelyliikkeitä.

En voi sietää… autoilijoita, jotka eivät ilmeisesti edes halua käyttää suuntavilkkua. Lipsahduksia sattuu meille kaikille, mutta tähän ilmiöön törmää niin usein, että sattumaan on vaikea uskoa.

Voisin syödä pelkästään… suklaata. Nam!

Jännitän… jokaista esiintymistä yleensä enemmän kuin vähemmän. Pyrin toki torpedoimaan asian haitallisimmat vaikutukset valmistautumalla keikkoihin mahdollisimman huolellisesti. Kauhun tasapaino pitäisi taas saavuttaa parin viikon päästä, kun koittaa SAVO-orkesterimme 30-vuotisjuhla.

Haluaisin matkustaa… mahdollisimman moneen maahan ja kaupunkiin, mieluiten bändini Project Silencen keikoille.

Noloa myöntää, mutta… nolostun helposti.

Paras lapsuudenmuistoni… liittyy todennäköisesti kesään ja mummolaan. Siellä oli aina kivaa.

Minulla on pakkomielle… selvittää aivojani askarruttavat asiat. Olen kiitollinen internetistä ja hakukoneista.

Kymmenen vuoden päästä olen… melkein kuusikymppisenä toivottavasti hengissä ja mahdollisimman terveenä. On tuota jälkikasvuakin, niin heidän edesottamuksiaan tahtoisin seurata vielä pitkään.

Jos saisin yhden toiveen, toivoisin… ihan oikeesti sitä rauhaa maailmaan ja yhteisymmärrystä kansojen ja kulttuurien välillä.

Joskus tuntuu, että… yhteiskuntaa ei taida sittenkään kiinnostaa sopeutua yksilöön. Usein tuntuu myös siltä, että sarkasmin ja (itse)ironian suhteen voisi vähän hellittää.

En olisi ikinä uskonut… että Trumpilla menisi lähes kolme vuotta maailman kaaokseen saattamisessa. Vauhti näyttää tosin nyt kiihtyvän, joten kyllä tästä vielä huono tulee.

Rieti Jauhiainen

• Ammatti/koulutus: Baarimestari