Sviiteissä saa yön hulppeissa puitteissa – Katso kuvat!

Puikkarin isoissa sviiteissä toistuu pyöreät muodot ja rouhea, mutta lämmin tunnelma. Kirsi Koponen kertoo, että sisustus on mietitty kaappien nahkaisia ovenkahvoja myöten. Kuva: Laura Ruuskanen

Kuopion sviiteissä yöpyvät eritoten hääparit ja muut juhlaseurueet, mutta myös esimerkiksi tilaa arvostavat perheet.

Kuopion hotellikentällä on tapahtunut viime aikoina muutama isompi muutos. Original Sokos Hotel Puijonsarvessa on tehty mittavia uudistustöitä viimeisen vuoden aikana, ja viimeisimpänä, vain muutama viikko sitten, valmistuivat hotellin kaksi suurinta sviittiä.
– Kaksi isointa sviittiämme ovat 65-neliöisiä, ja niissä on tilavat makuu- ja olohuoneet sekä saunatilat, tapahtuma- ja markkinointikoordinaattori Kirsi Koponen kertoo.
Kesäkuun ensimmäisenä päivänä avattiin myös Lapland Hotels Kuopio, jonne valmistui yksi saunallinen sviitti, sekä kolme kylpyammeellista juniorsviittiä. Lapland Hotels Kuopion kaikki sviitit ovat reilu 30-neliöisiä.
– Sviiteistä löytyy lisämukavuuksina muun muassa kahvikoneet, kylpytakit ja minibaari, myyntipäällikkö Elena Chiksoeva kertoo.

Myös Vuorelassa Kylpylähotelli Kunnonpaikan huoneita on tänä keväänä remontoitu, ja hotellin kolme juniorsviittiä on remontoitujen joukossa.
– Sviiteissämme on parvekkeet Kallavedelle päin ja kahdessa sviitissä on myös sauna, hotellin palvelujohtaja Sari Konttinen kommentoi.

Sviiteissä yöpyvät vieraat niin työn kuin lomailunkin merkeissä, mutta hulppeampien tilojensa ansiosta ne ovat eritoten juhlaseurueiden ja perheiden mieleen.
– Juhlaseurueille ja hääpareille sviitti tarjoaa luksusta ja rauhaa, ja perheet taas arvostavat eniten riittävää tilaa. Oma sauna ja tilava kylpyhuone helpottavat perheiden lomailua, Koponen kuvailee.

Myös sekä Scandic Atlaksesta että Scandic Kuopiosta ja Rauhalahdesta kommentoidaan, että sviitit ovat hääparien suosiossa.
– Hääparien yöpymiset ovat suosituimpia juuri kesäaikaan ja he varaavat usein sviitin, jota mekin aina mielellämme suosittelemme erityistä juhlapäivää varten, Scandic-hotellien johtaja Mikko Mononen kommentoi.
Puikkarin uudistuksen jälkeen häät ovat nousseet hotellin uudeksi hittituotteeksi.
– Nähtävissä on myös trendi, että sviitti varataan koko hääviikonlopulle. Ensimmäisenä yönä siellä yöpyy morsian kaasojen kanssa, ja seuraavana yönä itse hääpari. Sviitissä on hyvät tilat valmistautumiseen ja helpompi liikkua esimerkiksi morsiuspuvussa, Koponen sanoo.

Suurin osa Kuopion hotellien sviiteistä luokitellaan kokonsa puolesta juniorsviittien kategoriaan. Juniorsviitit ovat noin 40 neliöisiä. Puikkarista niitä löytyy viisi. Scandic Kuopiossa on neljä juniorsviittiä järvimaisemilla ja Scandic Atlaksessa kolme juniorsviittiä torinäkymillä.
– Juniorsviittimme ovat kahden tavallisen hotellihuoneen kokoisia. Toinen huone on makuuhuone ja toinen olohuone, Mononen kertoo.
Myös Kylpylähotelli Rauhalahden 36-neliöiset sviitit on jaettu sekä olo- että makuuhuoneeseen.
– Sviiteissämme on myös parvekkeet, johtaja Maarit Paunonen sanoo.

Sviitteihin tilataan usein lisäpalveluita tai järjestetään yllätyksiä rakkaimmille. Yleisimpänä hemmotteluna sviitteihin tilataan samppanjaa tai kuohuviiniä.
– Moni tilaa pientä hemmottelua yllätykseksi huoneeseen. Juhlaseurueille saatetaan tilata myös naposteltavaa, kuten tapaspöytä. Järjestämme myös hotellimme väen puolesta paljon yllätyksiä, kuten kerran pitkäaikaiselle sviittivieraallemme, ulkomaiselle urheilijalle, veimme huoneeseen kalakukon, villasukat ja salmiakkia, Koponen kertoo.
Hääparit tilaavat usein myös aamupalan huoneeseen.
– Sviitteihin menee juomien lisäksi paljon hedelmiä ja suklaata, Paunonen jatkaa.
– Vaikka meillä ei vielä Kuopion kohdalta ole ehtinyt kertyä kokemusta, niin muista ketjun hotelleista on kerrottu, että sviitteihin tilataan erityisesti kuohareita ja aamupalaa huoneeseen, Chiksoeva kertoo.