Tämän kesän uikkarimuoti on leikkisää ja jopa seksikästä – Katso kuvat!

Linda ja Eveliina kertovat valitsevansa itse rannalle ennemmin bikinit tai monokinin, ja uimahalliin uimapuvun. Linda Bosiren uima-asut Lady Royalista ja Eveliina Rajalan Liivi Rusinista. Kuvat: Laura Ruuskanen

Korkeavyötäröiset alaosat ovat in, mutta myös rohkeiden, pakaraa paljastavien alaosien kysyntä kasvaa.

Tämän vuoden uikkarimuoti maailmalla on hyvin paljastavaa, kertovat kuopiolaiset liivikauppiaat Leea Kuoppa ja Talvikki Karttunen.
– Tänä vuonna uikkarimuoti on leikkisää, jopa rohkeaa ja seksikästä. Alaosissa korkeavyötäröinen on vielä tänäkin kesänä muotia, mutta myös rohkeampien alaosien kysyntä kasvaa. Pakarat saavat tänä kesänä näkyä, ja myynnissä onkin paljon brazilian brief -housua, Leea Lady Royalista kommentoi.
– Yhtä yläosaa kohden voi olla tarjolla useita eri housumalleja matalasta korkeaan. Korkea housu on suosituin vuodesta toiseen muodista riippumatta. Helmallinen uimapuku pitää Savossa pintansa, mutta valmistajien tarjonta on vähentynyt, kertoo Talvikki Liivi Rusinista.

Leea jatkaa, että vahvat kontrastit ovat hyvin edustettuina tämän vuoden uikkareissa. Printit ovat rohkeita ja kontrastit kovia.
– Glitter on saapunut uimapukukuoseihin kuten verkkokangaskin. Tummat vihreät ja siniset pitävät kyllä edelleen pintansa ja rauhallista yksiväristäkin löytyy, Leea sanoo.
Myös Talvikki kommentoi, että sininen pitää aina pintansa.
– Myös raitakuosit ovat joka kevät muotia.

Bikiniyläosissa Leean mukaan tänä vuonna ovat suosituimpia balconette-malliset yläosat.
– Balconette-malli on tukeva yläosa, jonka saa muokattua halterneckiksi tai olkaimettomaksi. Ja tottahan se on, kaikki lähtee oikean kokoisesta ja hyvin istuvasta yläosasta; kun povi on kauniisti tuettu ja paikallaan, niin koko nainen näyttää ryhdikkäältä ja hyvältä.

Malleinamme uimapukuja esittelemässä olivat malli- ja tapahtumatoimisto L.B The Agencyn Linda Bosire ja Kaupunkilehden Miss Savotar -kilpailusta kauneuskilpailumaailmaan ponnistanut Eveliina Rajala. Vuonna 2014 Eveliina sai Miss Savotar -kisassa Miss Aurinkoinen -tittelin ja vuonna 2016 hänet kruunattiin Miss Kuopioksi.

Linda kertoo olevansa tyyliltään rohkea ja värikäs.
– Pidän uimapuvuista, jotka ovat mukavia päällä ja sopivat vartalotyypilleni, mutta ovat silti trendikkäitä. Minulla taitaa olla viidet bikinit ja neljä uimapukua, Linda kertoo.
Eveliina taas kertoo olevansa tyyliltään romanttinen city-chick, ja hän pitää liehuvista helmoista ja korkeista koroista.
– Värejäni ovat pastellit roosa, vihreä ja beige. Uima-asuissa eniten pidän bikineistä. Hankin aina kauden trendibikinit. Minulla on tällä hetkellä noin 10 paria bikineitä ja kaksi uimapukua.

Molemmat naiset kertovat valitsevansa rannalle ennemmin bikinit, kun taas uimahalliin mennessä päälle valikoituu yleensä uimapuku.
– Myös päivän fiilis vaikuttaa valintaan, naiset sanovat yhteen ääneen.