Tatu Säisä: ”Opin liikkumaan aikaisin, puhe tuli vasta myöhään”

Tatu Säisä on ollut liikunnallinen lapsesta saakka. Kuva: Säisän albumi

Tatu Säisä, 35, toimitusjohtaja 3D Talo Finland

”Asuin isoimman osan lapsuudestani Siilinjärvellä, Tarinan golfkentän vierellä. Sitä ennen asuimme Harjamäessä, mutta olin silloin niin pieni, etten niistä ajoista muista juuri mitään.
Lapsuuteni oli täydellinen; hyvä perhe, jossa kaksi veljeä. Toinen veli viisi vuotta vanhempi, joka kiusasi minua, mutta toinen viisi vuotta nuorempi, jota minä kiusasin. Lisäksi meillä oli perhoskoira, jonka vahvuuksiin kuului juosta läheisen golfkentän väylän puttipaikalle, ottaa pelaajan pallo ja juosta karkuun.
Olin lapsena varmaan aika perus nassikka. Harrastin ihan kaikkea kavereiden kanssa ja se olikin sitä mieluisinta puuhaa, kun tehtiin porukalla juttuja. Osaan edelleen arvostaa, kun pääsee porukalla tekemään jotain, mistä nauttii. Olenkin enemmän sellainen laumaeläin. Harrastin kaikkea liikuntaa monipuolisesti, mutta en pelannut missään seurassa, enkä tykännyt sitoutua mihinkään lajiin. Kunnes myöhemmin lentopallo tuli kuvioihin.
Lapsena kuulemma opin aikaisin liikkumaan, mutta puhetta alkoi tulla vasta tosi myöhään. Olen niitä kalavelkoja pyrkinyt nyt aikuisena maksamaan ja juttelemaan mahdollisimman paljon.
Lapsuuden kaikista osa-alueista on hyvät muistot ja jos niitä rupean kertaamaan, niin ei yksi lehti riitä. Mutta koulusta vielä todettakoon, että ala-asteena oli Kasurilan koulu ja se oli kyllä todella hyvä. Melko pieni, mutta lämminhenkinen. Lisäksi on jäänyt mieleen, miten helppo oli koulun jälkeen mennä Kasurilan rinteisiin laskemaan. Yläaste oli Ahmon koulu, joka olikin jo sitten siellä keskustan lähettyvillä ja kooltaan paljon isompi. Muistan sen tunteen, kun sinne isoon kouluun lähdettiin ensimmäisiä kertoja.”

  • Minä lapsena -sarjassa tunnetut kuopiolaiset muistelevat lapsuuttaan.