”Toteuttakaa unelmianne”

Linda Bosire sanoo rakastavansa Kuopiota ja toivoo, että kaupunki olisi mahdollisesti hänen perheensä koti loppuelämän ajan. Kuva: Bosiren kotialbumi

Linda Bosire haluaa esimerkillään muuttaa maailmaa ja ihmisten asenteita. Hän aikoo perustaa mallitoimiston Kuopioon.

Jo pikkutyttönä Linda Bosire rakasti kauniita vaatteita. Hän haaveili mallin urasta, ja saikin parikymppisenä tehdä joitakin mallikuvauksia. Mutta kotonaan Keniassa mallina olemista ei pidetty oikeana ammattina, eikä hän saanut tukea mallihaaveilleen.
Haave mallin töistä alkoi vahvistua Lindan muutettua nelisen vuotta sitten Kuopioon.

LINDA huomasi, että ihmisen on itse tehtävä aktiivisesti töitä unelmiensa eteen ja uskottava itseensä.
– Monet maahanmuuttajat piilottavat Suomessa kykyjään ja uskovat, että voivat saada korkeintaan siivoustöitä. Varsinkin tummat naiset eivät uskalla tulla esiin. Haluan omalla esimerkilläni muuttaa asenteita ja osoittaa, että jokainen voi toteuttaa unelmiaan, Linda sanoo.

LINDAN toi Kuopioon miehensä Eric Bosire, joka oli asunut Kuopiossa jo 18 vuotta. Eric on myös vaikuttanut merkittävästi siihen, että Linda on rohkaistunut tavoittelemaan unelmiaan. Eric on koko heidän yhdessäolonsa aikana kannustanut vaimoaan toteuttamaan itseään.
– Jokaisen ihmisen pitäisi saada tehdä sitä, mitä rakastaa ja mihin hänellä on kutsumus, Eric sanoo.

PARHAILLAAN Linda opiskelee kansainvälistä liiketoimintaa Savonia-ammattikorkeakoulussa ja tekee koulun ohella myös projektitöitä. Koulun kautta hänelle tarjoutui ensimmäiset tilaisuudet kokeilla mallin tehtäviä myös Suomessa. Hän on ollut mallina ja myös yhtenä pääjärjestäjänä Savonian monikulttuurisessa Aisti-tapahtumassa, jonka ohjelmaan kuuluu myös muotinäytöksiä. Viime vuosina hän on ollut myös esimerkiksi L´Oréalin tuotenäytöksessä hiusmallina, sekä mallina Sunsets Kuopio -tapahtumassa ja häämessuilla.

LINDA tahtoo tehdä töitä unelmiensa eteen ja suunnittelee nyt perustavansa oman mallitoimiston Kuopioon. Yritys tarjoaisi myös tapahtumapalveluja.
– Kuopiossa tummia naisia ei ole totuttu näkemään malleina. Haluan olla esimerkkinä omille tyttärilleni, muille maahanmuuttajille ja myös suomalaisille. Haluan rohkaista ihmisiä ja näyttää, että pystymme vaikka mihin, kun luotamme itseemme. Jokainen meistä on kaunis omalla tavallaan.

MYÖS Eric toivoisi, että niin suomalaiset kuin maahanmuuttajat rohkaistuisivat tekemään sitä, mitä rakastavat.
– Ihmisten pitää uskoa enemmän itseensä. Mutta lisäksi heille pitää luoda mahdollisuuksia näyttää kykyjään. Tässä kaupungilla on iso rooli.
Eric sanoo, että iso osa maahanmuuttajista lähtee Etelä-Suomeen, sillä he eivät usko löytävänsä Kuopiosta töitä. Hän sanoo, että kaupunki voisi vahvemmin tarjota maahanmuuttajille mahdollisuuksia näyttää osaamistaan.
– Monilla maahanmuuttajilla on paljon kykyjä, mutta heidän osaamisensa ei pääse esille. Kaupungin pitäisi luoda tilaisuuksia, tapahtumia ja kilpailuja, jossa asukkaat pääsisivät näyttämään osaamistaan.

PARISKUNTA korostaa, että kaikkien meidän tehtävä on tukea muita ihmisiä heidän kyvyissään.
– Maailma ei muutu paremmaksi paikaksi valittamalla, vaan positiivisuudella.

 

Korjaus 18.3.2018 klo 9.55: Korjattu viimeisen kuvan kuvaajaksi Riku Jokinen