Työaika uskontoneutraaliksi

Tasa-arvo edellyttää, että hallitus lopettaa kirkolliset vapaapäivät.

Punavihreä hallitus on luvannut köyhälle kansalle mannaa taivaalta. Lisäksi hallitus kannattaa 24 vuotuisen kilpailukykytunnin poistoa. Ay-liikettä suosivassa hallituksessa hoitajien ja perusduunareiden lakkouhkailu herättää lämmintä myötätuntoa. Samaan aikaan kunnat ovat jo valmiiksi lirissä. Veroprosentit nousevat SM-korkeuksiin ja yytee puree nykyiselläkin palkkatasolla. Hyväsydäminen hallitus tukee heikko-osaisia, erityisesti ministereitään lappamalla miljoonia uusiin avustajiin, erityisavustajiin ja valtiosihteereiden kuluihin.

Kansanrintamahallitus myös kannustaa tasa-arvoon. Suomi vapautuu tasa-arvoa loukkaavista uskonnollisista tunnusmerkeistä. Sukupuoli- ja uskontoneutraalilta hallitukselta on jäänyt huomaamatta yksi epäkohta. Milloin työntekijöiltä poistetaan ylimääräiset kirkolliset vapaapäivät? Kilpailukykyyn tulisi veret seisauttava voitto. Vuodelle 2020 osuu 6 kirkollista turhaa vapaapäivää: loppiainen maanantaiksi, pitkäperjantai, toinen pääsiäispäivä, helatorstai ja joulupäivä. Uskontoneutraali yhteiskunta tekisi työväenluokasta ahkeran. Ajaisimme heittämällä kilpailukyvyssä Ruotsin ohi.

Tovereille pätkähtäisi kerralla 48 työtuntia lisää. Ammattiliittojen varjeluksessa elävät työläiset vapautuisivat porvarillisten juhlapyhien taakasta. Juhlapäivien lisäksi kaikki sunnuntait ovat pyhiä eli vapaapäiviä. Näitä kristittyjen pyhäpäiviä on vuodessa 52. Taantumuksellisesti Raamattu kehottaa pyhittämään lepopäivän. Onneksi nykyisin kaupat ovat sunnuntaisin auki. Pääsiäisenä saa bilettää, tanssia ja juoda viinaa. Suomalaiset eivät kaipaa uskonnollisia lepopäiviä.

Miksi ihmeessä pyhinä pitäisi maksaa 100 prosentin palkanlisää, jos uskonnollisuus tympäisee kansalaisia? Tähän astihan on näperrelty marginaalikysymyksissä; Enkeli taivaan, Suvivirren ja Päivi Räsäsen Raamattu-lausuntojen parissa. Kalenteriin jäisi ylimääräisiäkin vapaapäiviä, työläisten ja ylioppilaiden juhlimiseen pyhitetty vappu.
Sunnuntai murentaa hallituksen tinkimätöntä tasa-arvon puolustamista. Muslimithan viettävät pyhäänsä perjantaina ja juutalaiset sapattia lauantaina. Teen kansalaisaloitteen: Suomi siirtyy 6-päiväiseen työviikkoon ja nimeää lauantain viikon uskontoneutraaliksi vapaapäiväksi.