Työstään irtisanoutuneet Wille Markkanen ja Kyösti Karhunen: Työstä luopuminen on tuskallista ja antoisaa

Wille Markkanen pohdiskeli työelämää kesäisessä Hapelähteen puistossa. Kuva: Ismo Vornanen

Kyösti Karhunen ja Wille Markkanen luopuivat vapaaehtoisesti arvostetusta työstään ja heittäytyivät kohti tuntematonta. Nyt he avautuvat, mikä sai tekemään rohkean ratkaisun.

Työttömälle vakituinen työpaikka on kaukainen unelma. Toisaalta vakaassa asemassa olevat henkilöt pohtivat joskus irtisanoutumistaan. Syitä voi olla perhe, terveysasiat, ajankäytön ja arvojen puntarointi tai uudistumisen halu. Irtisanoutuminen on helpompaa, jos henkilöllä on varoja, lainat on maksettu ja ihmisellä on osaamis- ja koulutuspääomaa.

Tänä keväänä tiedotettiin, että tavarataloketju Carlsonin toimitusjohtaja Kyösti Karhunen ja Kuopio-Tahko Markkinoinnin toimitusjohtaja Wille Markkanen ovat irtisanoutuneet tehtävistään. Virallisesti Markkasen tehtävät päättyivät kesäkuun lopussa. Käytännössä häneltä loppui työvelvoite jo muutaman kuukausi sitten.
– Minulla on yritys, jonka laitan pöytälaatikkoon aina kun olen palkkatöissä. Nytkin minulla on matkailualan tehtäviä yrityksessäni kesäkaudeksi. Olen saanut työtarjouksia, mutta haluan rauhassa pohtia seuraavaa vakituista työtäni. Asuntovelkaa minulla on sen verran, etten halua enkä pysty heittäytymään vapaaherraksi, sanoo 47-vuotias Markkanen.

Markkanen haluaa kehittää työssä itseään ja työympäristöään. Toimitusjohtajan tehtäväänsä hän hoiti yksin ilman henkilökuntaa, vaikka matkailu sinänsä on pohjattoman laaja työmaa. Matkailuyhtiössä on mukana 52 yritystä ja Kuopion kaupunki. Markkanen on tehnyt uransa aikana ennenkin työpaikan vaihtoja, kun hän on kokenut kaipaavansa uusia haasteita.
– Työssäni tuli sopivasti 5-vuotisjakso täyteen. Työ alkoi mennä staattiseksi ja koin paikalleen jämähtämisen tunteen. Sitoudun aina täysillä muutamaksi vuodeksi työhön, mutta olen tottunut myös vaihtamaan työpaikkaa.

Matkailusektorilla mies tunsi tekevänsä yhteiskunnallisesti hyödyllistä työtä. Matkailu tuo noin puolen miljardin tulot kuopiolaisten veronmaksajien hyväksi.
– Seuraajaani etsitään parasta aikaa. Työ on sinänsä näköalapaikka, mutta arki ei ole aina kovin seksikästä. Työtä oli yhdelle ihmiselle mielestäni liikaa, koska sidosryhmiä oli runsaasti.

Irtisanoutumisen suunnittelu alkoi jo viime vuoden puolella. Työssään Markkanen oli kiinni viikon jokaisena päivänä. Viikonloppuisinkin töitä tuli tehtyä 6–7 tuntia päivässä ja lomaviikkoja kertyi vain muutamia viiden vuoden aikana. Matkailun pilkkominen markkinointi- ja myyntiketjuiksi on ammattimaista työtä, vaikka matkailusta jokaisella ihmisellä on jokin mielipide.
– Matkailussa on kymmeniä eri sektoreita. Moni sektori vaatisi vastuunhenkilön, jotta ketju toimisi hyvin. Esimerkiksi Tampereella ei ole majoitusvuorokausia juuri Kuopiota enemmän, mutta siellä matkailuorganisaatio Visit Tampereessa on 25 työntekijää ja Jyväskylänkin matkailua pyörittää 9 työntekijää.

Lentopallo- ja beachvolleymiehenä Markkanen täräyttää, että Kuopion markkinoinnista vastaavat ylivoimaisesti eniten tunnetut palloilubrändit KuPS, KalPa, Leka ja muut palloiluseurat.
– Olen ollut töissä lentopalloliitossa ja Pohjois-Savon Liikunnalla. Urheilumaailmassa on selvät suunnitelmat ja tavoitteet. Joskus tuntuu, että kaupunki ei täysin osaa rakentaa markkinointiyhteistyötä valtakunnallisesti ja kansainvälisesti mediassa näkyville urheilubrändeilleen.

Markkanen opiskeli nuorena soveltavaa eläintiedettä ja hän on kalatalouden maisteri. Nuori tutkija aloitteli Tukholmassa väitöskirjatyötä, mutta yrittäjyys kiinnosti lopulta enemmän kuin yliopistomaailma.
– Huomasin olevani kaloille allerginen ja olen ollut sen jälkeen yrittäjänä ja aika ajoin palkkatöissä.

 

Vinkit: Ulos oravanpyörästä

1. Analysoi työtilanteesi.
2. Analysoi yksityiselämäsi.
3. Onnistuvatko tarvitsemasi muutokset nykyistä työtäsi kehittämällä?
4. Onko työn kohtuullistaminen oikea ratkaisu hankaliksi kokemiisi asioihin?
5. Selvitä laki- ja sopimuspohjaiset mahdollisuutesi.
6. Arvioi taloutesi ja toimeentulosi.
7. Puhu läheistesi ja työyhteisösi kanssa.
8. Suunnittele, mutta jätä tilaa yllätyksille.
9. Muista, että työyhteisösi muuttuu, kun olet poissa.
10. Katso tulevaisuuteen
Lähde: Työterveyslaitos

 

Kyösti Karhusella on sosiaalista velkaa perheelle ja läheisille. Kuva: Ismo Vornanen

Irtisanoutuminen oli tietoinen riski

Carlsonin ex-toimitusjohtaja Kyösti Karhusen (40) vapaaehtoinen luopuminen työstä muutti täysin hänen arkensa. Mies otti tietoisen riskin. Vastaavaa työtä ei ole juuri tarjolla Kuopion seudulla. Haastattelussa Karhusen olemus näyttää rennolta. Elämäntapamuutosta korostavat kävelylenkin jäljiltä otsassa helmeilevät hikipisarat ja tyypillinen kesälomalaisen naamioasu, muhkea parta.

Työstä irtisanoutumiseen vaikuttivat perhe ja henkilökohtaiset syyt. Karhusen 11- ja 13-vuotiaat pojat ovat tulossa murrosikään. Nyt isän mielestä oli viimeinen hetki antaa enemmän aikaa pojille ja perheelle. Toisaalta yli 10 vuotta toimitusjohtajana oli tehnyt työstä rutiinia eikä hän kokenut enää intohimoa työhönsä kuten aiemmin.
– Olemme kävelleet poikieni kanssa pitkiä lenkkiä. Perhe on ollut yhdessä kotona ja mökillä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Myös läheisen ihmisen vakava sairastuminen herätti halun pysähtyä. Elämässä ei ole mikään pysyvää, pohtii Karhunen.

Karhusella oli hektisessä työssään vuodessa noin 160 matkustuspäivää. Pisimmät lomat opiskelujen jälkeen olivat reilu kaksi viikkoa. Aluksi irtisanoutumisen jälkeen Karhusen olo tuntui melko tyhjältä, kun elämän rytmi muuttui täysin.
– Kyllä ensimmäiset viikot tuntuivat melko oudoilta, kun sähköposteja tai raportteja ei tullut. Puhelinkaan ei pirissyt entiseen malliin. Pian minua alkoi palkita päivärytmi, joka täyttyi läheisten ja ystävien seurasta ja oman mielen ja fyysisen kunnon hoidosta.

Tauolla oleva mies suunnittelee töihin paluuta syksyllä tai viimeistään vuoden vaihteessa. Uusien töiden hakeminen entisestä työpaikasta käsin ei olisi Karhusesta ollut oikein työnantajaa kohtaan.
– Voisin kuvitella siirtyväni kaupan alalta vaikka muille toimialoille, mutta mitään tarkkaa suunnitelmaa ei vielä ole. Luulen, että minun ikäiseni joutuu tekemään työtä tulevaisuudessa 70-vuotiaaksi, joten työtä ennättää tehdä vielä 30 vuotta.
– Ratkaisuani en tyrkytä välttämättä kenellekään muulle henkilölle. Yritän kuroa näiden kuukausien aikana kiinni perheelleni, läheisilleni ja ystävilleni jättämääni sosiaalista velkaa.